Za krajše dneve

Pozdravljeni učenci, učenke, strokovni delavci šole ter starši!

Da bi ostali zdravi, moramo v teh nezavidljivih časih ostajati doma. Knjižnice so zaprle svoja vrata in tudi šolska knjižnica ni odprta. Nekateri ste si pravočasno uspeli izposoditi nekaj knjig, nekaterim to ni uspelo.

Najprej predlagam, da  pogledate, ali imate mogoče doma knjige, za katere niste vedeli. Povprašajte starše in stare starše, brate, sestre…Tudi starejše knjige so lahko zanimive in poučne.  Če pa ne boste ničesar našli, se lahko brez posledic družite s knjigo na spodnjih povezavah.

Želim vam veliko bralnih užitkov in ostanite zdravi.

Še posebej pozdravljam mlade šolske knjižničarke in knjižničarje.

Knjižničarka Zvonka Cigoj

Navodila in povezave:

  1. V iskalnik vtipkajte besedo Wikivir. V okence »Iskanje po Wikiviru« vpišite naslov knjige ali pa ime in priimek avtorja – spletna stran vam že sama ponudi zadetke. Odpre se vam možnost iskanja različnih literarnih del, primernih za vse starosti, ki jih lahko berete preko računalnika.
  2. Priporočam še obisk bogate knjižnice na daljavo – Biblos.
    Potrebujete geslo in številko svoje izkaznice ali izkaznice staršev, bratov, sester…, ki ste     ju pridobili kot člani Goriške knjižnice Franceta Bevka ali Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin (za geslo ste morali zaprositi posebej).
    Za izposojo in branje e-knjig v iskalnik vtipkajte besedo Biblos.
    Kako si v BIBLOSU izposodite e-knjige s člansko izkaznico splošne knjižnice: VIDEO NAVODILO.

Tu je še veliko povezav, ki so primerne tako za strokovne delavce kot tudi starše. Izkoristite priložnost, saj so nekatere na voljo brezplačno samo v teh težkih časih.

 

ZA KRAJŠE DNEVE:

Organizacija UNESCO​ je omogočila dostop do svoje svetovne digitalne knjižnice. Ta združuje širok nabor kulturnih in izobraževalnih vsebin. Na spletnem mestu najdete zanimivo gradivo, različna besedila, zemljevide, fotografije, posnetke in filme v sedmih jezikih. Do vsebin lahko dostopate na povezavi: https://www.wdl.org/en/.

WORLD DIGITAL LIBRARY

6000 mednarodnih spletnih revij, časnikov in časopisov.
Portal PressReader omogoča vsem članicam in članom Narodne in univerzitetne knjižnice​ ter splošnih knjižnic dostop do publikacij v številnih jezikih. Navodila za dostop najdete na naslednji povezavi: https://mreznik.nuk.uni-lj.si/vir/library-pressdisplay.

Lutkovno gledališče Ljubljana

Predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana bodo v času trajanja epidemije dostopne na povezavi: https://vimeo.com/showcase/6866479

Boštjan Gorenc Pižama: Pravljice v živo.

Arhiv oddaj 50 knjig, ki so nas napisale.

Mladinsko gledališče Ljubljana

SNG Nova Gorica

 

POSLANICA  BRALNE ZNAČKE OB MEDNARODNEM DNEVU KNJIG ZA OTROKE

(Skupno 621 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost