POSLANICA  BRALNE ZNAČKE OB MEDNARODNEM DNEVU KNJIG ZA OTROKE

Praznovanje 2. aprila ter dodatni predlogi in povezave

Spoštovani učitelji, mentorji bralne značke, starši, pozdravljeni učenci!

Posredujemo povabilo Slovenske sekcije IBBY k sodelovanju ob praznovanju 2. aprila, mednarodnega dneva knjig za otroke in mladino.

Pri Bralni znački se tradicionalno z veseljem pridružujemo bralno spodbujevalni akciji (vse o njej boste našli spodaj) in vam sporočamo, da tudi letos velja: prebrane knjige s seznama »štejejo« za bralno značko

Če knjig ni v domačih knjižnicah, jih lahko nekaj najdete na platformi Biblos – v e-obliki, za izposojo ali za nakup:

(samo nekatere od njih, druge boste gotovo našli sami …: KLOBUK GOSPODA KONSTANTINA; MODROST NILSKIH KONJEV; ŠKRŽATI UMOLKNEJO OPOLNOČI; SREDI SREČE IN V ČETRTEK ZJUTRAJ … in v španščini: EL ANILLO MAGICO; ČUDEŽNI PRSTAN)

Marko Kravos, predsednik Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS

___________________________________________________________________________

PRAZNOVANJE 2. APRILA, MEDNARODNEGA DNEVA KNJIG ZA OTROKE

Upam, da ste zdravi in da čas v samokaranteni preživljate v družbi dobrih knjig. Bliža se 2. april, mednarodni dan knjig za otroke. Letos bo praznovanje 2. aprila v vseh pogledih zelo posebno. Želimo si, da bi se s pomočjo dobrih knjig in spleta povezali in kljub trenutnim razmeram praznovali skupaj!

Kot veste, je letošnji sponzor 2. aprila Slovenska sekcija IBBY. Poslanico z naslovom Lakota po besedah je napisal Peter Svetina, plakat in vabilo-kocko je ustvaril Damijan Stepančič, vse gradivo je oblikovala Melita Rak.

Skupaj z Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirsko smo pripravili bralno spodbujevalno akcijo s knjigami Petra Svetina in Damijana Stepančiča, ki jo lahko najdete na naši spletni strani:

Sedaj pa vas pozivamo, da se v naslednjih dneh skupaj pripravimo na praznovanje: izberite si svojo najljubšo knjigo s seznama (ali pa tako, ki vas ob letošnjem praznovanju 2. aprila še posebej nagovori), preberite odlomek (ali pa kar celo knjigo)  in ga delite z nami – posnemite se in svoj posnetek delite na svojem facebook profilu, pri tem pa v objavi označite tudi Slovensko sekcijo IBBY. Ali pa posnetek pošljite nam (ibby.slovenia@gmail.com) pa ga bomo mi objavili na naši FB strani.

Delite ideje za dobre knjige s svojimi prijatelji. V teh dneh smo še posebej lačni besed.

Želimo vam obilo zdravja in dobrih knjig,

Tilka Jamnik, predsednica Slovenske sekcije IBBY

 

Ostanite zdravi!

Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost