Zvoki kabrce na mednarodnem likovnem natečaju

Z učenci v oddelku podaljšanega bivanja smo se odločili, da bomo sodelovali na mednarodnem likovnem natečaju »Raziskujemo senzoriko« 2020, na temo: ZVOKI TRADICIJE.

V kombinirani tehniki smo upodobili igranje na kabrco. Gre za starodavno trikotno glineno piščal. Piščal so staroverci uporabljali v času obredov, ob premišljevanju.

Mentorica: Tanja Močnik

         

Ela Krpan, OPB 3                                Ela Šuligoj, OPB 3                          Eva Vnučec Sampl, OPB 3

 

      

Nika Mugerli, OPB 3                                   Neja Levpušček, OPB 3

zakljucek_1

Prispevki iz preteklih let

Delavnice na OŠ Kanal

V soboto, 26.11.2016, smo na OŠ Kanal organizirali delavnice, poimenovane Dan poklicev. Učenci so lahko poizkusili, kako je biti cvetličar, vojak, policist ali novinar.

Cvetličarsko delavnico je vodila Zvezdana Rjavec, novinarsko pa Maja Gerbec. Policijsko delavnico je vodilo kar štirinajst policistov. Zanimanje za delavnice je bilo veliko, največ učencev se je udeležilo vojaške delavnice, ki so jo vodili Robert Nadoh, Valter Jusinovič ter Bojan Brezovnik.

Jernej Vinazza, 8. a

Slikarske delavnice v Ligu

V soboto, 1. 10. 2016, smo imeli v Ligu slikarske delavnice. Slikali smo na platno. Naš mentor je bil gospod Adel Seyoun. Naše slike smo ustvarjali za razstavo na Prazniku kostanja v Ligu, zato je bila tema naših slik kostanj.

Delavnic se je udeležilo pet učenk OŠ Kanal, in sicer Gaja Č. M. in Tea S. iz 9. razreda, Karin B. in Lucija P. iz 8. razreda in Staša Z. iz 7. razreda. Zgodaj zjutraj smo v soboto pred OŠ Kanal pričakali avtobus, ki nas je popeljal v Lig. Tam je bilo že vse pripravljeno, g. Seyoun je ravno pripravil platna. Ko smo se zbrali, je pred nas postavil nekaj kostanja in dali so nam čopiče, barve in platna. Začeli smo slikati. Mlajši so takoj poprijeli za čopiče, starejši pa smo imeli nekaj težav z motivi. Medtem ko smo slikali, nam je g. Seyoun svetoval. Po končanem slikanju smo imeli kratek odmor in kosilo. Sledilo je še skupinsko slikanje in odhod domov.

Na delavnicah sem se naučila veliko novega o slikanju na platno in mešanju barv. Upam, da bomo še kdaj imeli takšne delavnice in da bodo tako zabavne, kot so bile te.

Tea Simonič, 9. a

Ustvarjalnica “Izdelajmo voščilnico”

Učence 1. – 9. razreda vabimo na ustvarjalnico “Izdelajmo voščilnico”, ki bo v četrtek, 14.11.2013, med 16.00 in 20.00. Prijavite se do srede, 13.11.2013, razredniku.

Pričakujemo vas. Skupaj bomo ustvarili veliko lepih voščilnic. Izkupiček bomo namenili šolskemu skladu.

Dejavnost se izvaja v sodelovanju z Društvom upokojencev Kanal in v sklopu projektalogotip

Fotografije

 

 

Ustvarjalnice – 19.10.2013

V soboto, 19.10.2013, je bilo na šoli živahno. Potekale so delavnice za radovedne. Vodili so jih zunanji mentorji, ki so z našimi učenci delili svoje bogato znanje in izkušnje.

Delavnice:

  • fotografska – Andrej Murovec
  • punčke iz cunj – Sonja Stanič in Marica Gorjup
  • računalniška / robotika – Miha Stegel in Iztok Kolenc
  • kuharska – Alijzija Lemut
  • likovna – Gabrijel Ipavec
  • poročevalska – Nives Volk (1. brošura, 2. brošura)

 

Mentorjem se najlepše zahvaljujemo.

 

Nova spletna stran
https://www.os-kanal.si

(Skupno 658 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost