V soboto, 1. 10. 2016, smo imeli v Ligu slikarske delavnice. Slikali smo na platno. Naš mentor je bil gospod Adel Seyoun. Naše slike smo ustvarjali za razstavo na Prazniku kostanja v Ligu, zato je bila tema naših slik kostanj.

Delavnic se je udeležilo pet učenk OŠ Kanal, in sicer Gaja Č. M. in Tea S. iz 9. razreda, Karin B. in Lucija P. iz 8. razreda in Staša Z. iz 7. razreda. Zgodaj zjutraj smo v soboto pred OŠ Kanal pričakali avtobus, ki nas je popeljal v Lig. Tam je bilo že vse pripravljeno, g. Seyoun je ravno pripravil platna. Ko smo se zbrali, je pred nas postavil nekaj kostanja in dali so nam čopiče, barve in platna. Začeli smo slikati. Mlajši so takoj poprijeli za čopiče, starejši pa smo imeli nekaj težav z motivi. Medtem ko smo slikali, nam je g. Seyoun svetoval. Po končanem slikanju smo imeli kratek odmor in kosilo. Sledilo je še skupinsko slikanje in odhod domov.

Na delavnicah sem se naučila veliko novega o slikanju na platno in mešanju barv. Upam, da bomo še kdaj imeli takšne delavnice in da bodo tako zabavne, kot so bile te.

Tea Simonič, 9. a

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost