PEDAGOŠKA AKCIJA ZA LETO 2020

Namen Pedagoške akcije za leto 2020 je spodbuditi mlade k razmišljanju o položaju invalidov v družbi. Tema projekta je ”Niso vse invalidnosti vidne”. S svojimi likovnimi prispevki so sodelovali učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Likovno snovanje I.

Učenci so razmišljali o invalidnosti med epidemijo na podlagi naslednjih tematik:
”moja izkušnja s šolanjem na daljavo”,
”kako sem pomagal drugim med epidemijo”,
”prostočasne dejavnosti med epidemijo”.

Likovni deli, ki sta bili izbrani in objavljeni v ZBORNIK PRISPEVKOV učencev in dijakov, ki so sodelovali v Pedagoški akciji Zveze delovnih invalidov Slovenije v letu 2020:

  • NINA JAKOPIČ, 7. a, Dostava na dom
  • ANA TRAMPUŠ, 7. a, Pomagaj drugim, imej srce

Mentorica: Manca Mugerli

 

Nina Jakopič, 7. a, Dostava na dom
Ana Trampuš, 7. a, Pomagaj drugim, imej srce

Tekmovanje v znanju Vesela šola

Naj bodo novice, ki v teh dneh prihajajo do nas tudi malo drugačne.

Na tekmovanju je nastopilo 7 učencev:
Amadeja Bole, Marija Ana Žnidarčič in Lana Žnidarčič, 4. razred
Johana Žnidarčič, 5. razred
Ana Grm in Enej Falatov, 6. razred
Gašper Grm, 8. razred

Učenci:
Lana Žnidarčič, 4. razred;
Johana Žnidarčič, 5. razred;
Ana Grm, 6. razred;
Enej Falatov, 6. razred;
Gašper Grm, 8. razred

so dosegli BRONASTO PRIZNANJE in se vsi uvrstili na DRŽAVNO TEKMOVANJE.

ČESTITAMO!

Mentorica: Tanja Močnik

 

zakljucek_1

Prispevki iz preteklih let

Rezultati državnega tekmovanja iz znanja Vesele šole

Na Državnem tekmovanja iz znanja Vesele šole, ki je potekalo 11.4.2018, sta bila oba udeleženca iz naše šole zelo uspešna.

TIANA KARNEL iz 9. a razreda se je uvrstila med najboljše v državi, postala veselošolski prvak in prejme ZLATO PRIZNANJE.

ENEJ FALATOV iz 4. a razreda prejme SREBRNO PRIZNANJE.

Čestitamo!

Tadeja Brezavšček – nagrajenka Roševih dnevov v Celju 2018

Tadeja Brezavšček je dekle z mnogimi talenti in zanimanji. Piše poezijo in prozo, izjemno lepo riše, sodeluje pa tudi na tekmovanjih z različnih področij. Pesmi je začela pisati že v petem razredu. Sama pravi, da je čutila potrebo izliti na papir vsa svoja občutja, misli, razpoloženje…

V letošnjem šolskem letu je sodelovala v Pedagoški akciji Zveze delovnih invalidov Slovenije. Za svoj literarni prispevek je bila nagrajena s knjigo, prispevek pa je bil objavljen v Zborniku prispevkov omenjene pedagoške akcije.

Na Maratonu poezije 2018, ki ga organizira Osnovna šola Odranci, je prejela srebrno priznanje, v preteklem šolskem letu pa bronasto.

Vsako leto in tako tudi letos sodeluje na literarnem natečaju o domovini, ki ga organizira Osnovna šola Vič.

Letos se je prvič odzvala na literarni natečaj Roševi dnevi in kot vidimo, je bila zelo uspešna.

Naj omenimo, da Tadeja tudi zelo rada bere, pri bralni znački tekmuje že deveto leto, prav tako tekmuje za bralno značko iz angleščine, kjer je lani prejela zlato priznanje.

Udeležuje se tudi tekmovanj iz biologije, kemije, znanja o sladkorni bolezni in astronomije, kjer je prejela že številna priznanja.

Mentorica Zvonka Cigoj

ŽIVLJENJEPIS

Rojena sem bila 16. avgusta 2003 v Šempetru pri Gorici. Kot edinka odraščam v ljubeznivi družini v majhnem mestecu Kanal ob Soči, ki se nahaja v bližini Nove Gorice. Vrtec sem obiskovala v svojem domačem kraju in tu obiskujem deveti razred osnovne šole. Ob šolskem delu namenjam svoj prosti čas prijateljem, psički Dini, ukvarjam se tudi z risanjem in peko slaščic. Skupaj z mamo in očetom obiskujemo visokogorje, v poletnih dnevih plavamo, v zimskem času smučamo in skupaj raziskujemo skrite kotičke Slovenije.

 Zaključujem deveti razred, šolanje pa bom nadaljevala na splošni gimnaziji v Novi Gorici. Želim si postati arhitektka.

Tadeja Brezavšček, 9. a

TADEJA JE ZAPISALA TAKOLE:

»Dne, 21.3.2018, ob 11. 00 uri sva z očetom pričela najino dvourno potovanje do Celja. To mesto sva obiskala z namenom, da prevzamem nagrado, ki sem jo kot finalistka prejela na Roševih dnevih 2018 za poslano pesem. Finalisti smo se zbrali v Glasbeni šoli Celje. Sledila je predstavitev posameznega finalista in njegovega dela, nato pa smo dali še kratke intervjuje in pričela se je podelitev nagrad.

V okviru Roševih dni poteka omenjeni literarni natečaj za osnovnošolce tretje triade. To je odlična priložnost za vse mlade ustvarjalce, da predstavijo svoja dela. Toplo ga priporočam vsem, ki imate veselje do pisanja.

 Naslednji dan pa smo bili finalisti povabljeni še v Center za poezijo Tomaža Šalamuna v Ljubljani na branje svojih avtorskih del. Spremljala sta me oba starša. To je bil prav poseben večer, ki se je pričel ob glasbi in končal s prozo ter poezijo, vmes pa je potekal pogovor z nami-nagrajenci.

Svojega uspeha sem bila zelo vesela, prav tako moji domači in mentorica Zvonka Cigoj.«

 

Uspehi naših učencev na območnih in državnih tekmovanjih

Zimske počitnice so pred vrati, nekaj učencev in učenk naše šole pa se že lahko ponaša z uspehi, ki so jih dosegli na območnih in državnih tekmovanjih.
Na Državnem tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni so prejeli srebrno priznanje Staša Zavec iz 8. b razreda ter devetošolca Tiana Karnel in Jernej Vinazza. Na Območnem tekmovanju za Cankarjevo priznanje je bila med najuspešnejšimi tekmovalci Tiana Karnel in prejela srebrno priznanje, na Območnem tekmovanju iz znanja zgodovine pa se je v poznavanju zgodovine izkazal devetošolec Janez  Makorič, ki je prav tako prejel srebrno priznanje.

 

Finale ŠŠT v odbojki na mivki

Finale ŠŠT v odbojki na mivki
Beltinci, 12.10.17
 

Dečki letnik 2003 in ml. so postali državni podprvaki, čestitke!!!

 

Odbojka na mivki

Na polfinalnem turnirju v odbojki na mivki, ki je potekalo v petek, 22.9.17, so deklice dosegle 5. mesto, dečki pa prvo in se tako uvrstili v finale.
 
ČESTITAMO!
 

Fotogalerijo dobite na naslednji povezavi.

Zmagovalki POPROV

 

V četrtek, 6. aprila 2017, je v Novi Gorici potekal zaključek letošnjega vseslovenskega tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo POPRI. Dejavnost vodi Primorski tehnološki park.

V dopoldanskem času so svoje podjetniške ideje ekipe predstavljale na polfinalu, zvečer pa je sledilo finalno dejanje z razglasitvijo zmagovalcev v treh starostnih kategorijah.

 

Zelo smo veseli in ponosni, da sta med osnovnošolci (v konkurenci desetih polfinalistov) komisijo najbolj prepričali naši učenki Maja in Manca. Njuna podjetniška ideja je priprava spletne aplikacije za ponudnike in povpraševalce zdravih domačih pridelkov z možnostjo naročanja in dostave. Dekleti pa nista izstopali zgolj po ideji, izjemno simpatičen in izviren je bil tudi njun nastop pred komisijo in publiko.

Bravo, dekleti.

 

ČESTITKE!

 

Povezava na prispevek na MojaObčina.si

Četrtfinalno tekmovanje v odbojki

V ponedeljek, 13. 2. 2017, je naša šola gostila četrtfinalno tekmovanje v odbojki.  Zagnanost in želja po uvrstitvi v polfinale sta se pri vseh sodelujočih ekipah stopnjevali iz tekme v tekmo. Končnega zmagovalca je določil napet boj za vsako točko.

Čestitamo našim dekletom in fantom za doseženi prvi mesti in uvrstitev v polfinalne.

Galerija slik

Nagrada na mednarodnem likovnem natečaju

Učenci naše šole so s svojimi likovnimi deli sodelovali na mednarodnem likovnem natečaju »Na odru«, ki ga je razpisala OSNOVNA ŠOLA MARIJE VERE iz Kamnika. Med nagrajenci je tudi naš učenec FILIP KIZIĆ iz 2. a razreda. Filipovo likovno delo z naslovom »Biba leze, biba gre« je bilo izbrano za razstavo in nagrajeno s posebnim priznanjem.

 

filip_1a

ČESTITAMO!

Nova spletna stran
https://www.os-kanal.si

(Skupno 1.062 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost