Arhitektura – park z igrali

”Če bi lahko,… bi naredil park z najbolj zanimivimi igrali. S takšnimi, ki jih še nikjer ni. Tam bi se vsi skupaj igrali in zabavali.”

Učenci 5. a in 5. b razreda so med šolanjem na daljavo razmišljali tudi o igri s prijatelji in sošolci. Zamislili so si park, kjer bi lahko skupaj preživljali čas. Pri Likovni umetnosti so se spoznali z arhitekturo in izdelali maketo igral.

 

 

 

zakljucek_1

Prispevki iz preteklih let

Bil sem legionar

Bil sem del rimske vojske. Imel  sem oklep, obut sem bil v sandale- rimljanke, na glavi pa sem imel čelado. Boril sem se z mečem, sulico in bodalom. To je bila naša oprema, ki je tehtala približno 30 kg.
Osvojili smo veliko ozemlja, nazadnje Španijo. Po bitki smo zgradili tabor, kjer smo se urili v mečevanju. V času miru smo gradili ceste, ob njih pa smo postavljali miljnike. Kmalu za nami so prišli trgovci in gradbeniki in nastalo je mesto. Bil sem izbran za najboljšega in neustrašnega legionarja v naši legiji. Ali si predstavljate, kakšna čast je to? Čez nekaj let pa so nas napadli Kelti. Naša vojska je bila oslabljena in Kelti so napadali z vseh strani. Le s težavo smo jih premagali. To je bila moja zadnja bitka.

Matija Vidmar, 5. a

 

Novoletna ustvarjalnica

Veselili sva se, ko je napočil čas za ustvarjalnico. Mami sta naju peljali v šolo.
Učiteljice so nas povabile v učilnico. Pokazale so material in povedale, kaj bomo počeli. Začeli smo z izdelavo snežnega kozarca. Delali smo v dvojicah ali v manjših skupinah. Odločili sva se, da bova izdelali snežaka iz stiropora in blaga. Za smrečici sva uporabili kar storža, ki sva ju okrasili z bleščicami. Manjša vejica pa je predstavljala drevo. Vse to sva zapičili v stiropor in dali v velik steklen kozarec, ki smo ga napolnili s kroglicami stiropora. Izgledalo je, kot da je v kozarcu sneg. Vsi smo bili navdušeni, saj nam je uspelo v kozarcih prikazati bleščečo, belo zimo. Učiteljica nam je povedala, da bodo naši izdelki krasili učilnice. Potem smo izdelovali snežinke, ki smo jih namazali z lepilom ter potresli s srebrnimi bleščicami. Na ustvarjalnici nama je bilo zelo všeč.

Mei Šuligoj in Larisa Vidič, 3. b

Likovni natečaj “Popestrimo naš jedilnik”

Na naši šoli je potekal likovni natečaj z naslovom Popestrimo naš jedilnik. Učence smo povabili, da s svojimi likovnimi izdelki popestrijo izgled šolskega jedilnika.

Avtorji izbranih del:
Petra Pičulin, 1. b
Nika Lango, 3. a
Ana Trampuš, 3. r POŠ Kal
Nik Zajec, 5. a
Andraž Hvalica, 7. b
Ana Vidmar, 7. b
Karin Bavdaž, 8. a

Nova spletna stran
https://www.os-kanal.si

(Skupno 935 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost