V majhnem mestu je začelo snežiti. Vsi otroci so gledali skozi okno. Komaj so čakali, da zapade dovolj snega. Zelo so si želeli igre na snegu.

Ko se je nabralo dovolj snega, so se toplo oblekli in odpravili na sneg. S seboj so vzeli sanke, smučke in drsalke. Odpravili so se na majhen grič poleg zaledenelega jezera. Nik je naredil sneženo kepo in jo vrgel v Tomaža. Pridružili sta se še Mojca in Kaja. Polona je že velika in zelo dobro drsa in izvaja drsalne korake. Njen brat je zelo dober v teku na smučeh, saj ga trenira. Danes je vesel, ker lahko teče na smučeh kar v bližini svojega doma. Trojčki Bor, Kia in Neža so že naredili veselega snežaka. Vmes je Neža stekla domov po lonec in korenček. Toda Bor se je odločil narediti še večjega snežaka. Ali mu bo uspelo? Najbolj je veselo na griču. Po njem se otroci sankajo in smučajo. Bine in Tim bi se skoraj zaletela v zasneženi grm! Mišo se je spustil po bregu navzdol brez problema. Babica trojčkov mirno in zadovoljno opazuje svoje vnuke.

Začel je padati dež in vsi so hitro pobrali svoje stvari in odhiteli v svoje domove. Komaj so čakali, da bo prenehalo deževati in da bo ostalo vsaj še malo snega.

Jan Jakopič Kitek, 5. a

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost