Spoštovani starši!

V preteklih dneh smo vas seznanili z dejstvom, da bomo na naši šoli roditeljske sestanke organizirali na šoli. S tem smo naredili korak naproti vsem tistim staršem, ki bi se videokonference le stežka udeležili in na njej aktivno sodelovali.

Zaradi nepredvidljivosti situacije (zdi se, da je le vprašanje časa, kdaj bo oddelek naše šole moral pričeti s poukom na daljavo) hitimo z izvedbo roditeljskih sestankov. Opazili ste, da so nekateri istočasno, a prepričani smo, da se boste z nekaj dobre volje v domačem krogu lahko organizirali, v najslabšem primeru pa se o vsebinah pozanimali pri starših sošolcev vaših otrok.

Vlada RS je na seji 3.9.2020 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. V njem je v 1. členu navedeno, da sta pri gibanju in zadrževanju v zaprtem javnem prostoru obvezna uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok, da pa se ta odlok ne uporablja za vzgojno-izobraževalne zavode, ker se tam uporablja priporočila NIJZ. Priporočila NIJZ se spreminjajo tedensko, šole pa smo s strani MIZŠ prejele navodilo, da jih moramo upoštevati v največji možni meri.

V primeru udeležbe na roditeljskem sestanku si torej razkužite roke in si nadenite masko. Pogovarjali se bomo o vsebinah in načinu našega dela v trenutnih razmerah, ne pa o ukrepih, ki nam jih (ne)nalagajo za to pristojne institucije.

Prosimo, razumite in podprite nas pri naših prizadevanjih, da za naše učence vzpostavimo varno okolje, v katerem bomo lahko opravljali predvsem svoje delo: poučevali in vzgajali. Ni nam lahko, a ne bomo zlahka obupali, z vašim sodelovanjem pa bo celoten proces tekel še bolje.

Ravnateljica

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost