SLIKE PUSTNEGA DNE

Danes je pustni torek. V šolo smo prišli skoraj vsi »namaškarani«. Nekateri učenci so bili strašni, drugi zelo lepi, nekateri pa se niso našemili. Pri pouku nas je učiteljica vprašala, če smo hodili od hiše do hiše. Eni so bili ves dan po vaseh, drugi pa so si ogledali pustovanja v drugih krajih. Ko sem se danes zjutraj zbudila, sem bila zelo vesela. Mama me je pobarvala v črno in belo, da sem bila kot pravi okostnjak.

Manca Strnad, 5. a

Danes je pustni torek. Na šoli smo se nekateri oblekli v različne kostume. Jaz sem »rock zvezda«. Ko sem se zjutraj šemila, sem se bala, da bom v razredu edina preoblečena. Ko sem vstopila v šolo, mi je odleglo, ker sem videla, da se je precej učencev našemilo. Vsi so bili lepi. Upam, da bo danes odličen dan.

Vesna Drole, 5. a

Včeraj zvečer sem si pripravila obleke. Predstavljam Rdečo kapico. Mama mi je naredila kito, oblečeno imam krilce in čez ramena ogrinjalo. Sošolci, ki so oblečeni v kostume, se mi zdijo smešni in lepi.

Leila Škodnik, 5. a

Zjutraj sem se prebudila, a vstati se mi ni hotelo. Mama me je poklicala. Rekla mi je, da je pustni torek. Skočila sem iz postelje. Po zajtrku sem odhitela v kopalnico, kjer sem se naličila. Pohitela sem v šolo. Vesela sem bila, da so bile tudi moje sošolke oblečene v kostume. Jaz sem predstavljala miš.

Teja Humar, 5. a

Zbudil sem se na oblačno jutro, stekel po stopnicah in si umil zobe. Danes je pust,  zato sem se oblekel v pustno obleko. Oblekel sem se v nogometaša ter odšel v šolo. Kot vedno sem v šoli med prvimi. Pred poukom sem si ogledoval, kako so se našemili drugi učenci.

Gašper Ipavec, 5. a

Nekaj dni pred pustom sva si z mamo ogledovali pustne maske v revijah. Odločila sem se, da bom predstavljala tigrico. Mama mi je naslednji dan prinesla kostum. V soboto se nisem našemila, ker nisem imela družbe. Danes pa sem zjutraj prebudila mamo, da me je naličila. Narisala mi je nos, brke in mi nabarvala usta. Oblekla sem se in si nadela rep. V šoli je bilo veliko učencev našemljenih. Vsi so bili lepi.

Teja Pavšič, 5. a

Na pustni torek smo prišli v šolo v pustnih oblačilih. Za malico smo imeli krofe. Benjamin mi je pri podaljšanem bivanju narisal brke. Našemljeni so bili tudi mlajši učenci. Bili so zelo lepi.

Nik Gabrijelčič, 4. a

Včeraj je bil pust. V šolo sem prišla oblečena v pustno oblačilo. Doma mi je kostum pomagala obleči mama. Obleka je bila črne barve z veliko vijola pentljo. Na glavi sem imela čarovniški klobuk. Bila sem čarovnica, a nisem imela metle. Ko smo imeli NIT, smo v avli zaslišali harmoniko. Učenci prvega, drugega in tretjega razreda so plesali v krogu. Ta dan je bil zelo zanimiv.

Katja Škrlec, 4. a

Ko smo prišli v šolo, sem videla, da nas je bilo v našem razredu zelo malo oblečenih v pustne kostume. Jaz sem bila hudič. Pri malici smo se posladkali s krofi. V avlo so prišli učenci nižjih razredov in njihove učiteljice. Nekdo je igral na harmoniko, oni pa so plesali. Dan je bil zelo zanimiv.

Maša Tia Komac, 4. a

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost