MOTOKROS

Danes vam bom predstavil moj najljubši šport. To je motokros.

Všeč mi je postal, ko sem prvič videl tekmo na televiziji. Vedno sem si želel voziti kot moj vzornik Tim Gajser. Moj prvi motor sem dobil pri petih letih. Šli smo ga iskat v Celje. Žal pa ni bil prav dober. Bil je kitajska »roba«. Hotel sem imeti motor kot Tim. Nekega dne mi ga je atijev prijatelj pripeljal iz Španije v prtljažniku. Bil je pravi KTM.

Najraje se vozim s svojo sestrično Elo. Oba imava zelo rada hitrost. Voziva se po dedkovem travniku. Lepše se je voziti po dežju, ker je vse blatno. Moja mama takrat ni prav vesela, ker prideva domov vsa blatna. Zaradi varnosti sta vedno z nama moj ati ali Elin tata. Ker je ta šport lahko zelo nevaren, imava vso potrebno opremo. To so čelada, posebna majica in hlače, ščitnik za telo in roke ter škornji.

Ko se vozim z motorjem, se počutim odlično. Rad imam ta šport.

Domen, 4. a

KOLESARJENJE

Moj najljubši šport je kolesarjenje. V moji družini radi kolesarimo vsi. Kolesariti me je naučil moj oče, ko sem imel pet let. Zdaj imam veliko in dobro kolo. Z njim kolesarim doma, ker še nimam izpita za vožnjo po cesti. Poleti smo se z mamo peljali po stranskih poteh do Ročinja in nazaj. Zelo sem užival. Po hribu navzgor je šlo težje, navzdol pa lažje. Moj vzornik je Primož Roglič. Všeč mi je, da če izgubi, ne obupa in na drugi tekmi zmaga. Danes je veliko različnih vrst koles. Ko je bila moja mama otrok, so imeli le dve znamki koles, Poni in BMX. Moja mama je imela Ponija, moj oče pa si je iz Ponija naredil BMX-a. To se mi zdi smešno.

Kolesarjenje mi je všeč, ker se počutim dobro in veselo.

Andraž, 4. a

MOJA NAJLJUBŠA IGRAČA

Moja najljubša igrača je dron. Dron je daljinsko vodeno vozilo. Lahko gre po zraku, vodi ali pod vodo. Moj dron ima štiri propelerčke, zato mu rečemo štirikopter. Je nekaj posebnega. Lahko gre po zraku, če pa ga dam v nastavek iz stiropora, gre tudi po kopnem (kot avto) ali po vodi (kot barka). S to igračo se zelo rad igram. Najraje jo vozim po vodi v potočku pod vasjo. Nekajkrat mi je zbežal, zato sem se moral sezuti in ga iti iskat v vodo. Tudi moj tata ima dron v službi. Ta ni igrača, z njim raziskujejo. Nekoč ga je prinesel domov. Ko ga je vozil, mu je zbežal in se zaletel v drevo. Na srečo mu ni bilo nič, a vsi smo se smejali.

Tudi moj dron je zabaven, še posebej, ko gre Ani v lase.

Žiga G., 4. a

MOJ NAJLJUBŠI ŠPORT

Med športi sta mi všeč gimnastika in kotalkanje. Zelo uživam, kadar kotalkam in ko treniram gimnastiko.

Ko sem gledala serijo Jaz sem Luna, kjer so kotalkali, sem hotela tudi jaz kotalkati. Za svoj šesti rojstni dan sem dobila prve kotalke. Najprej sem kotalkala v hiši, potem sem šla ven na ulico. Imamo ravno in dolgo ulico, zato med kotalkanjem zelo uživam. Všeč mi je tudi gimnastika. Trening imam dvakrat po eno uro in pol. Vpisala se bom tudi naslednje leto. Na gimnastiki sem spoznala nove prijateljice. V telovadnici imamo različna orodja: bradljo, gred, ribstol in različne blazine. Na bradlji se vrtimo in delamo prevale čez palico. Gred je deska iz lesa. Po njej hodimo, delamo obrate in skačemo. Na blazinah delamo kolesa, stoje, prevale, stoje most in stoje preval. Na ribstolu dvigamo stegnjene noge do nosa in skrčene noge do nosa. Zelo mi je všeč.

Upam, da se bom v gimnastiki in kotalkanju res zelo izboljšala.

Ela K., 4. a

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost