Zvečer sem bil zelo utrujen. Komaj sem zbral moči, da sem umil zobe in odšel spat. Nisem se še dobro pokril z odejo, ko sem že sanjal. Bil sem mornar na Zlati ladji. Plul sem proti zahodu, kjer sem zagledal čuden otok. Zaplul sem v zaliv. Tam je bilo mnogo zlatih ptičkov. Kje dobijo zlato za ptičke? Potrosil sem semena po ladji, da bi prišle zlate ptice ponje. Ptice so res prišle zobat zrno. Ko sem stegnil roko proti eni, me je mama zbudila in bilo je vsega konec. Škoda.

Toni Pirih, 3. b

Nekega jutra sem zgodaj vstala. Odpravila sem se v Deželo sladkarij. Plula sem po vroči čokoladi. Videla sem čokoladne zajčke in jagodne medvedke. Medvedki so zvečer grizli zajčkom ušesa. Tudi lizike so bile velikanske in nenavadnih oblik. Hišice so bile narejene iz sladkorčkov. Na poti sem videla sadni most. Pot me je zanesla tudi skozi Čarobno kraljestvo. Tam je bilo nebo mavrično. Drugi dan sem se odpravila domov. To potovanje je bilo zelo zanimivo.

Alina Velušček, 3. b

Zgodilo se je nekega deževnega petkovega popoldneva. Iz šole sem se vrnil utrujen od učenja. Po kosilu sem šel malo počivat. Kmalu sem zaspal. Kar naenkrat me je nekaj požgečkalo po nogi. Zagledal sem veliko Zlato ladjo, zasidrano ob moji nogi. Na njej sta bila dva gusarja z velikimi meči iz sladkorne pene. Povedala sta mi, da sem njun ujetnik. Prijela sta me vsak z ene strani in me stlačila v zlato kletko. Tako sem se ustrašil, da sem se zbudil in sem  šel to povedat mamici. Potolažila me je in mi rekla, da Zlata ladja obišče prav vse otroke tega sveta.

Ajdin Ljubunčić, 3. a

Zbudil sem se v deželi Čiračara. Odprl sem oči in zagledal sem morje in ladjo. Ladja je bila prelepa, bila je iz zlata in diamantov. Usedel sem se nanjo in odplul do Zlatega otoka. Tu sem zagledal zaklad. Domov sem se vrnil s polno skrinjo zlatnikov. Na žalost so bile to le sanje.

Jan Berlot, 3. a

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost