V sredo, 22. oktobra, nam je bivša učiteljica kanalske šole Ana Križnič v galeriji predstavila svoje slike. Bilo jih je zelo veliko. Vsaka posebej je bila krasna. Slikarka je bila našega obiska zelo vesela.

Rok Leban, 5. b

Slike v galeriji, ki jih je naslikala gospa Ana Križnič, so se mi zdele lepše, kot slike drugih slikarjev. Vse slike so umetniško delo. Vsaka pripoveduje svojo zgodbo.

Tajda Pirih, 5.a

 

V galeriji je mnogo lepih in čudovitih slik. Slike nam pripovedujejo zgodbe in misli. Pri vsaki sliki je gospa Ana povedala zgodbo. Barve se lepo prelivajo. Nekatere slike so nam lepše, nekatere manj. Meni so bile vse njene slike všeč. V galeriji so na ogled tudi drugim obiskovalcem.

Larisa Dugar, 5.a

 

V galeriji smo si ogledovali čudovite slike, ki jih je naslikala dobra umetnica Ana Križnič in bivša učiteljica kanalske šole. Mislim, da je bila tako dobra učiteljica, kot je sedaj umetnica, saj vse njene slike pripovedujejo svojo zgodbo in delček njenega življenja.

Lana Cvetrežnik, 5.a

 

V galeriji so velike in majhne akvarelne in oljnate slike. So zanimivo barvane, izrazne, čudovite… Gospa Ana Križnič slika res lepo. V slike  vloži veliko truda. Tudi mi smo si jih ogledali. Ko smo se vrnili v razred, smo jih po spominu slikali. S svojim izdelkom sem zadovoljna.

Špela Felc, 5.a

 

V sredo, 22.10. 2014, smo odšli v galerijo.  Ko smo vstopili, nas je gospa Ana Križnič lepo pozdravila.   Razkazala nam je slike, ki jih je sama naslikala. Najlepša mi je je bila slika z naslovom Perunike moje none. To sem tudi naslikala, ko smo se vrnili v razred. Gospa Ana Križnič je res dobra slikarka.

Elizabeta Skrt, 5.a

 

V galerijo smo odšli,

veliko slik smo videli.

Ana Križnič je tam bila,

ob koncu je domov odšla.

Razkazala nam je vse slike,

vsaka je imela druge like.

Videli smo barvite motive,

in tudi skrivnostne zalive.

Ani Križnič smo se zahvalili,

ker smo veliko lepega dobili.

Mei Vogrič, 5.a

 

Bilo mi je zelo všeč, saj sem videl veliko lepih in raznolikih slik. Najbolj mi je bila všeč slika razburkanega morja. Zanimivo mi je bilo slišati zgodbe, kako so slike nastajale.

Andraž Hvalica, 5. b

 

Na razstavi mi je kar naprej zastajal dih. Ko sem pogledala eno sliko, za katero sem mislila, da ne more biti lepša, sem naletela še na veliko lepšo. Slikarka Ana Križnič, bivša učiteljica naše šole, nam je ob slikah pripovedovala o njihovem pomenu oz. kaj predstavljajo. Šele takrat sem dojela, kaj vse ti lahko pove ena sama slika. Z eno besedo nepredstavljivo.

Ana Vidmar, 5. b

 

V galeriji smo videli veliko lepih slik. Gospa Križnič nam je povedala o svojih navdihih za vse prečudovite slike. Pokazala nam je tudi pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu. Bilo mi je zelo lepo.

Staša Zavec, 5. b

 

Gospa Ana Križnič nam je ob slikah pripovedovala, kaj vse je doživela. Ponosna je, da se je povzpela na Triglav in je zato prava Slovenka. Veliko slik je spomin na njenega očeta.

Nina Levpušček, 5. b

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost