Dragi učenci, spoštovani starši!

V soboto, 24.10.2020, država začasno ugaša veliko večino javnega življenja. Določene inštitucije bodo še delovale, a obstaja velika možnost, da bomo po jesenskih počitnicah pouk na daljavo izvajali tudi za naše najmlajše učence.

Prosim vas, da spremljate spletno stran šole. Obvestila o načinu izvajanja pouka bodo objavljena takoj, ko bomo organizacijo dela na šoli uredili na podlagi uradnih sklepov in navodil.

Če po jesenskih počitnicah (ali kasneje) resnično pričnemo z izvajanjem pouka na daljavo, svetujemo, da se držite naslednjega:

  • Otrokom pomagajte in jih učite vstopanja v spletne učilnice, kot tudi opravljanja in oddajanja nalog. Predvsem učenci prvega triletja so premajhni, da bi do spleta dostopali sami. Podatke za dostop ste že prejeli in ponovno prosimo, da jih čim prej preskusite.
  • Zabeležite si kontakte učiteljev, ki bodo objavljeni v spletnih učilnicah. V primeru težav boste tako z njimi lahko vzpostavili stik. Dosegljiva bo tudi svetovalna služba in ravnateljstvo.
  • Upoštevajte priporočila in navodila glede varne rabe interneta (pripravili so jih Arnes, Zveza aktivov svetov staršev Slovenije in Logout):
  • Seznanite se s šolskimi pravili in orodji, ki jih šola uporablja za izvedbo pouka na daljavo.
  • Za videokonference uporabljajte le aplikacije in spletne storitve, ki jih je odobrila šola.
  • V primeru, da otrok uporablja kamero, poskrbite za nevtralno ozadje, zameglitev ozadja ali uporabo interaktivnega ozadja. (Po možnosti skrijte svoje stanovanje.)
  • Prostor za videokonference naj bo določen (če se otrok premika po stanovanju z vklopljeno kamero ali mikrofonom, razkrije zasebno okolje, zajame druge družinske člane, ipd. Otroke še posebej opozorite, da mobilnih telefonov ali tablic ne nosijo na stranišče ali v kopalnico).
  • Snemanje pouka na daljavo in učiteljev ni dovoljeno, če za to ne pridobimo izrecnega dovoljenja. Če želi nekdo snemati video prenos, kjer nastopa učitelj, mora vnaprej pridobiti njegovo dovoljenje, če pa so vključeni tudi drugi učenci, je treba pridobiti dovoljenje vseh otrok in njihovih staršev. Pri pridobivanju dovoljenja in hrambi posnetkov je potrebno upoštevati slovensko zakonodajo in priporočila Informacijskega pooblaščenca.

Želim, da veste, da imate na naši strani vedno sogovornika. Čeprav na daljavo, pa se lahko povežemo in sodelujemo. Naloga odraslih je, da svojim otrokom zagotovimo občutek varnosti in topline. V obdobju omejenih stikov še pogosteje objemimo svoje najbližje in primimo v svoje roke te otroške roke, ki resnično daleč najbolj potrebujejo prav nežen človeški dotik in pogled iz oči v oči.

Bodite dobro, pazite nase in na svoje najdražje vam želim

Barbara Kragelj Jerič

Ravnateljica

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost