V petek popoldan smo se zbrali v avli, kjer nam je učiteljica dala navodila za delo. Najprej smo šli k reki Soči po material za izdelavo naravnega filtra in makete mokrišča. 

Nabrali smo pesek, grušč, prodnike, rastline in zemljo. Material smo prinesli v šolo in se lotili dela. Plastenko smo postavili na bok in odrezali zgornji del. Vanjo smo najprej nasuli pesek, nato grušč in položili prodnike. Grlo plastenke smo zamašili z rastlinami. Tako smo izdelali naravni filter. Preverili smo še njegovo delovanje. V drugi plastenki smo zmešali vodo in zemljo, nato pa zmes zlili v filter ter opazovali, kaj se dogaja. Voda je začela kapljati iz plastenke, zemlja pa se je odlagala na prodnikih.  Videli smo, da je bila voda bolj čista. Za izdelavo mokrišča smo porabili ves ostali material, ki smo ga v  terarij  položili v enakem zaporedju. Dodali smo še rastline , dolili vodo in mokrišče je bilo izdelano.

Zelo sem se zabaval. Najbolj smešno mi je bilo, ko je Matija pri Soči iskal pod kamni žabe, a jih ni našel.Ta dan mi je bil zelo všeč in zanimiv.

Janez Lemut, 5. b

 

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost