Ali veste, kako živijo slepi in slabovidni? Kakor se meni zdi, zelo težko.

Vita Božič, 3. a

Danes smo dobili obisk. Obiskali so nas slepi in slabovidni. Povedali so nam o svojem življenju v temi. Potem smo se razdelili v tri skupine: hodili smo z belo palico za slepe, pisali in igrali igrice z zaprtimi očmi. Najtežje je bilo pisati, pa tudi hoja s palico ni bila lahka. Hvaležen sem, da so nas obiskali.

Kevin Pavlin, 3. a

 

Gospa Metoda nam je pokazala pisalni stroj z Braillovo abecedo. Vsak je napisal svoje ime. Gospod Edi nam je pokazal, kako se slepi ljudje znajdejo s palico v naravi. Tudi mi smo poskusili. Oči smo prekrili s črno masko in hodili po hodniku.

Val Velušček, 3. a

 

Gospa Sonja nam je pokazala, kako slepi igrajo družabne igre. Preizkusili smo se tudi v pisanju na pisalni stroj za slepe. Za črko M si moral istočasno pritisniti prvo, drugo in četrto tipko, za črko I pa drugo in četrto. Nato smo hodili z belo palico. Predstavljala sem si, kako je  težko, če je celo življenje tema. Ko je bil čas za pozdrav, sva našim obiskovalcem z Vito dali skromno darilo v zahvalo.

Nina Petrevčič, 3. a

Danes smo zelo veliko izvedeli iz življenja slepih in slabovidnih. Tudi to, da nimajo zelo drugačnega življenja od našega. Ne predstavljam si, da bi bil slep.

Matija Perše, 3. a

 

Hoditi s palico z zavezanimi očmi mi je bilo zelo težko.

Rene Berdon, 3. a

 

Pri šahu smo morali dajati figurice z zavezanimi očmi v luknjice.

Sara Berginc, 3. a

 

Zelo smo bili veseli obiska slepih in slabovidnih.

Timotej Križman, 3. a

 

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost