Povedal vam bom, kako smo se šolali v času karantene.

Začelo se je, ko je na Kitajskem izbruhnil koronavirus covid 19. Hitro se je razširil po vsem svetu in prišel tudi v Slovenijo. Zaprli so šole in to se mi je na začetku zdelo lepo. Prvi teden smo se učili bolj malo in smo se več igrali. Potem pa je učiteljica začela pošiljati naloge, zato je bilo treba začeti delati in se učiti. Pomagala mi je mama. Všeč mi je bilo, da se mi ni bilo treba držati točnega urnika. Lahko sem izbiral, kateri predmet bom naredil najprej. Doma sem za šolo porabil manj časa. Imel pa sem več časa za igranje, sestavljanje lego kock, nogomet in uživanje v naravi.

Ugotovil sem, da bi imel šolo raje v pravi šoli tako kot pred epidemijo, saj sem močno pogrešal svoje prijatelje in učiteljico. Komaj čakam, da se spet vidimo!

Žiga Jug

 

Napisala bom spis, kako je potekal pouk na daljavo. Imeli smo ga, ker so bile krizne razmere zaradi koronavirusa. Šole so se zaprle, da bi preprečili širjenje virusa.

Naš pouk na daljavo je potekal preko računalnika. Zjutraj sem se zbudila, pojedla zajtrk, se preoblekla ter začela reševati naloge, ki nam jih je poslala učiteljica. Ko sem končala, mi je naloge pregledala mama in me opozorila na napake. Naloge niso bile težke. Všeč so mi bile igre na LILIBI. Tudi glasbeno šolo sem imela preko skypa. Nekega dne smo šli vsi člani družine v gozd v hišico na drevesu in zelo zabavno se mi je zdelo, da sem imela kar sredi gozda pouk prečne flavte.

Šola na daljavo mi je bila všeč, hkrati pa tudi ne. Dobra stran tega je, da sem lahko skoraj vsak dan jahala in da sem imela pouk na daljavo lahko tudi pri »noni« in »nonotu«, ko sem bila na obisku prejšnji teden. Ni pa mi bilo všeč, ker nisem videla sošolcev in učiteljice.

Neja Levpušček

 

Opisal bom pouk na daljavo, ki smo ga imeli zaradi koronavirusa.

Moj pouk na daljavo je potekal tako, da sem po zajtrku z mamo pogledal na računalniku naloge, ki jih je dala učiteljica. Če česa nisem znal, mi je pomagala mama. Naloge so mi bile všeč, ker sem delal na LILIBI. Težko mi je bilo pisati in računati. Všeč mi je bilo, da sem bil doma. Ni mi bilo všeč, da ni bilo prijateljev. Med poukom na daljavo sem imel rojstni dan in obenem bi moral prejeti prvo sveto obhajilo.

Zelo sem rad doma, zato šole nisem preveč pogrešal. Manjkali pa mi vsi moji prijatelji, zato nočem, da bi taka šola trajala za vedno.

Jani Humar Bajt

 

Pouk na daljavo se je začel zaradi COVIDA-19. Opisal bom, kako so potekali moji dnevi.

Zjutraj sem vstal ob 6.30. Pojedel sem zajtrk in se pripravil na šolo. Pouk se je začel približno ob 8.00. Mama je pozvonila z zvončkom in takrat se je začel pouk. Sedli smo za mizo, mama je pogledala, kaj moramo narediti, in smo začeli. Končali smo približno ob 10.30. Potem sem vsak dan vadil rog. Vsak teden sem imel uro z učiteljem. Ob 12.00 sem pojedel kosilo in potem sem imel prost dan. Igral sem se z bratom zunaj do večera. Pojedel sem večerjo in šel spat.

Lepše se mi je bilo učiti doma, ker sem se počutil domače. Mama mi je kuhala kosilo in Gašper je z mano igral nogomet.

Andraž Grm

 

Pisal bom o pouku na daljavo, do katerega je prišlo zaradi pandemije koronavirusa.

Pouk je potekal s pomočjo računalnika. Pomagali so mi starši, sorojenci ter Taja. Najlažji se mi je zdel pouk matematike, najtežji pa pouk angleščine. Všeč mi je bilo, da sem bil z družino, a na žalost nisem videl svojih prijateljev. Med ponavljanjem se mi je pridružila psička Bella.

Take šole ne bi imel za vedno, saj ne bi videl svojih prijateljev. Šolanje mi ni bilo najbolj všeč, saj nisem videl svojih prijateljev. Kljub temu da sem bil doma, se nisem mogel igrati.

Jure Gerbec

 

Opisal vam bom pouk na daljavo.

Zaradi koronavirusa smo morali ostati doma. Šole so se zaprle, zato je pouk potekal od doma. Moj pouk na daljavo je bil zelo zanimiv. Ker mi ni bilo treba na avtobus, sem zjutraj malo dlje časa spal. Nato sem na spletni učilnici pogledal, kaj imamo za nalogo. Če česa nisem znal, mi je pomagala mama. Naloge iz LILIBI so se mi zdele lahke. Bile so mi tudi najbolj všeč. Najtežje mi je bilo zjutraj vstati in začeti delati. Največji dogodek je bil poligon. Z Juretom sva se zelo zabavala.

Moj pouk na daljavo je bil zelo lepa izkušnja, vendar sem zelo pogrešal prijatelje. Zelo sem bil vesel, ko sem jih spet srečal.

Domen Božič

 

Pouk na daljavo smo imeli zaradi koronavirusa.

Pri pouku na daljavo je bilo zelo zabavno. Veliko časa sem porabil pri pisanju domače naloge. Ugotovil sem, da sta starša zahtevna učitelja. V šoli je bilo veliko lažje, ker je učiteljica  podrobno pojasnila snov.

V karanteni mi je bilo lepo, ampak ne tako kot v šoli.

Jakov Galić

 

Pouk na daljavo smo imeli zaradi izbruha koronavirusa.

Na začetku mi je bilo zelo težko privaditi se na tak pouk. Pri pouku na daljavo sta mi pomagala mama in tata, potem mi je ta pouk postal kar všeč. Kljub temu bi se raje učila v šoli, ker imam tam sošolke in sošolce. Najbolj mi je bil všeč likovni pouk, ker zelo rada rišem.

Upala sem, da se bomo vrnili kmalu v šolske klopi in da bo vse tako kot nekoč.

Eva Sampl

 

Pouk na daljavo smo imeli zaradi epidemije koronavirusa. Ker je zelo prenosljiv, nismo smeli niti iz svoje občine.

Zjutraj sem vstala, pojedla zajtrk, se umila in oblekla, potem sem odprla računalnik in se lotila delati za šolo. Če mi kaj ni šlo, sem prosila za pomoč mamo, kdaj pa tudi očeta. Najlažje mi je bilo učenje športne vzgoje, težje pa mi je bilo spoznavanje nove snovi. Zelo so mi bile všeč naloge na računalniku. V času učenja na daljavo sem bila brez DZ za matematiko, ker je ostal v šoli. Nato pa ga je oče šel iskat. Zaradi nedelovanja spletne strani LILIBI, en dan nisem uspela ponavljati snovi.

Takšne šole si ne želim za vedno, ker bi pomenilo, da je epidemija še vedno med nami. Šola na daljavo mi je bila v redu, ker sem kljub temu da v šolo nisem mogla, lahko nadaljevala šolanje in bom lahko zaključila šolsko leto. Sem se pa zelo razveselila, ko smo spet lahko sedli v šolske klopi.

Ela Krpan        

          

Opisal vam bom pouk na daljavo. Pojavil se je ta nori, zmešani koronavirus. Zato se je ustavilo življenje v celi državi. Pa ne samo v naši državi. Cel svet se je naenkrat ustavil. Pouk smo zato prekinili.

Všeč so mi bile te kratke nenapovedane počitnice. Še lepše mi je bilo, ko so nam pripravili novo, malo drugačno šolo. Pravimo ji šola na daljavo. Zjutraj sem vstal, kliknil na miško in že sem bil v šoli. Pouk na daljavo je potekal po računalniku. Učiteljice so vsak dan pripravile snov in naloge. Pri učenju mi je pomagala mama, včasih teta ali babi. En dan je bilo malo manj naloge, drugi dan pa veliko. Všeč mi je bilo, da smo delali vaje tudi s pomočjo spletnih strani. Ni mi bilo všeč, ko te strani niso delovale.

Rad imam spletno šolo, a raje imam ta pravo šolo, saj sem pogrešal sošolke in sošolce ter učiteljice Darjo, Urško, Sanjo, Mojco in Majo. Pouk na daljavo mi je bil všeč, zanimiv, drugačen v tem drugačnem in posebnem času. Računalnik je lepo nadomestil pouk. Odšteval sem dneve, da sem se končno vrnil v šolo. Ta prava šola je le ta prava šola.

Amadei Cej

 

Opisal vam bom pouk na daljavo, ker smo zaradi COVIDA-19 morali ostati doma.

Pouk je potekal po spletu, kjer smo dobili vse podatke in navodila. Pri pouku mi je pomagala mama, če česa nisem vedel. Najraje sem igral igre na LILIBI. Ko smo snemali posnetek poligona, smo se vsi smejali.

Takšna šola mi je bila všeč, ker sem lahko zjutraj več spal, vendar sem pogrešal sošolce, zato mi je bilo včasih dolgčas.

Luka Pascolat

 

Pouk na daljavo se je začel zaradi epidemije COVIDA-19. Opisal bom dan dela doma.

Pouk se je začel ob 8.00. Takrat smo pogledali gradivo. Potem smo vzeli zvezke in peresnico in začeli delati. Med delom mi je bila najljubša ura športna. Samo takrat mama ni bila stroga. Pa še ena skrivnost; če smo bili pridni, nam je dala čokolado. Igral sem tudi saksofon. Ko smo vse končali, sem šel zalit svoj vrtiček z rukolo. Ko sem bil lačen, sem jo šel jest.

Bolj mi je bilo všeč doma, ker smo se zabavali.

Žiga Grm

 

Zaradi koronavirusa je potekal pouk na daljavo.

Pouk na daljavo mi je bil všeč. Nalogo sem lahko delal kadarkoli. Ponavadi po kosilu za naslednji dan. Pomagala mi je cela družina, pri angleščini mi je pomagala starejša sestra. Nalogo sem delal na računalniku ali telefonu, všeč pa mi je bilo, da me zjutraj ni zbudila budilka.

Želel sem si, da bi bilo takšne šole hitro konec, spoznal pa sem, da moram skrbeti za osebno higieno.

Tevž Ozebek

 

Pouk na daljavo smo imeli zaradi karantene pred koronavirusom COVID-19.

Naš pouk na daljavo je dobro potekal. Pomagal mi je tata, na koncu pa mama. Lahko je bilo igrati video igre. Težko pa pisati. Všeč mi je bilo, da sem lahko začel šele ob 10.30 in ker sem lahko med nalogo poslušal glasbo. Ni pa mi bilo všeč, da se nisem mogel družiti s sošolci. Ko smo šli k Soči, sem odkril ploščat kamen, na katerem smo jedli. Tja smo šli še večkrat.

Takšne šole ne bi imel vedno, ker se ne bi mogel družiti s sošolci. Pouk na daljavo je v redu za nekaj časa, potem pa ne več.

David Dukšič

 

Napisala vam bom, zakaj smo imeli pouk na daljavo.

Pouk na daljavo smo imeli zaradi virusa. Moj pouk na daljavo je bil zelo pester. Vse je bilo odvisno od moje volje. Pri reševanju nalog mi je največkrat pomagal oče. Večkrat se je oče jezil name, ker ga nisem poslušala. Najbolj lepo mi je bilo, ko sem reševala nalogo na računalniku. Težko mi je bilo takrat, ko sem morala veliko pisati in računati. Raje bi hodila v šolo kot imela pouk na daljavo.

Najbolj všeč mi je bilo to, da se mi ni bilo treba zjutraj zgodaj zbuditi. Najbolj pa sem pogrešala družbo sošolk in sošolcev.

Lara Makarovič

 

Pisal bom o tem, kako je potekalo moje učenje na daljavo. Zaradi virusa smo morali ostati doma.

Ko sem se zjutraj prebudil, sem takoj pričel z učenjem. Pri delu mi je pomagala mama. Všeč mi je bilo računati, rad sem delala vaje na LILIBI, gledal razne filmčke, posnetke. Angleščina mi ni bila všeč, ker je bila dolgočasna. Pouk na daljavo mi je bil všeč, ker sem lahko bil doma. Lahko sem pozneje šel spat, pozneje sem se prebujal, jedel sem boljšo hrano kot v šoli, več sem bil zunaj.

Želim si, da bi se učenje na daljavo nikoli ne končalo. V naši vasi je veliko otrok in zato mi družbe ne manjka. Komaj čakam počitnice.

Blaž Humar

 

Pouk na daljavo je potekal zaradi koronavirusa.

Ostali smo doma in se učili od doma, zato da se virus ne bi širil in ne bi zboleli. Učiteljice so nam preko računalnika pošiljale naloge, ki smo jih reševali. Najraje sem imela naloge na strani lilibi.si. Naloge za slovenščino mi niso dišale. Pri nalogah sta mi pomagala mama in tata.

Raje hodim v šolo, kot da imam pouk doma, ker se raje družim s sošolkami, sošolci in z učiteljico.

Gaja Testen

 

Opisal vam bom pouk na daljavo. Imeli smo ga zaradi virusa COVID-19.

Pouk je potekal popoldne. Pomagali sta mi mami ali babi. Pogrešal sem vse, prijatelje, učiteljico, Majo in šolo. Ni mi bilo všeč, ker sem moral delati nalogo doma. Pogrešal sem igro s prijatelji. Pogrešal sem tudi odbojko in trenerja Matijo. Med tem časom sem se naučil rolati in igrati remi. Všeč mi je bilo, ker je bilo lepo vreme in sem bil veliko zunaj.

Taka šola mi ni všeč, ker je naporna. Ta COVID-19 je naporen, zato ne bil smel obstajati. Vesel sem, ker smo spet v šoli.

Mohor Bertoncelj

 

Pouk na daljavo je potekal zaradi koronavirusa.

Nista mi bili všeč matematika in slovenščina. Pri pisanju domače naloge mi je pomagala mami. Všeč sta mi bila likovni pouk in šport.

Želela sem si v šolo, ker se veliko naučim. Šola na daljavo mi ni všeč. Pogrešala sem učiteljice in sošolke.

Zala Škapar Žnidarčič

 

Pouk na daljavo smo imeli, ker se je pojavil koronavirus.

Moj pouk je potekal po šolskem urniku. Včasih sem zamenjala vrstni red šolskih ur. Pomagala sta mi mama in oče. Všeč in lahko mi je bilo delati na spletni strani. Težko mi je bilo, ker sem pogrešala prijatelje. Ni mi bilo všeč pisanje spisov.

Take šole ne bi imela za vedno, ker bi preveč pogrešala sošolce in sošolke.

Nika Mugerli

 

Pouk na daljavo je pouk, ki poteka preko spleta. Pouk preko spleta smo uvedli zaradi epidemije koronavirusa.

Gradivo sem dobila preko spletne strani OŠ Kanal. Tukaj sem morala vpisati geslo. Gradivo sem shranjevala na računalniku in v mapo z mojim imenom. Naloge sem pošiljala preko e-pošte. Pomagala mi je mama. Naloge in snov so mi bile všeč.

Takšne šole nočem imeti, ker pogrešam sošolce in učiteljico.

Zaja Rutar Valentinčič  

 

Opisal vam bom pouk na daljavo. Potekal je zaradi koronavirusa.

Delali smo preko računalnika. Učiteljica Darja nam je vso snov in domačo nalogo dala na računalnik. Pri domačih nalogah mi je pomagala mama. Lahko mi je bilo delati vaje na računalniku, nisem pa maral pisanja. Všeč mi je bilo, ker sem lahko zjutraj dolgo spal, pogrešal pa sem prijatelje. Zgodilo se je tudi, da nam ni delal računalnik. Tako sem imel naslednji dan več domače naloge.

Takšne šole ne bi imel, ker sem pogrešal sošolce. Pouk na daljavo je bil za vse nas nekaj novega, bile pa so dobre in slabe stvari.

Anej Krajnik

 

 

(Skupno 627 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost