Sredi starega mesta je v prelepi stavbi Slava glasbi živel glasbeni škrat. Imenoval se je Notko Špica. Imel je oblečen srebrn frak s črnimi notami, rdeč metuljček in klobuk ter prav take čevlje.
Nekega dne se je odločil, da bo naredil nagajivo škratovščino. Hišnemu orkestru je ponoči pomešal vse note in dirigentu skril njegovo palico. Ko so se člani orkestra zbrali na generalki pred velikim koncertom, so iz njihovih inštrumentov prihajali grozni zvoki. Glasbeniki so se spogledovali in čudili, kaj se dogaja. Dirigent je skakal po odru, da so mu lasje štrleli v zrak in iskal svojo dirigentsko paličico. Notko Špica se je skril za zaveso in se hihital tako, da so ga glasbeniki slišali. Tako je bilo kmalu jasno, kdo je povzročil zmešnjavo. Za kazen so mu določili solo točko na koncertu.

Neli Jug, 3. b

V čarobnem gozdu živi škratka, ki je po poklicu frizerka. Zelo rada dela razne frizure. Ima rumeno majico, na kateri je narisan glavnik, nosi oranžne hlače, na glavi pa ima rdečo kapo z rumenim cofom. Seveda ima škratka tudi svoj frizerski salon, ki je v drevesni hiški v krošnji dreves.
Škratka ima veliko prijateljev, ki prihajajo v njen frizerski salon. To so: zajček, srnica, jež, razne ptice in lisica. Ampak škratka bi rada videla, da v njen salon pride še kakšna škratka. Nekega večera je žalostna legla v posteljo in zaspala. Zjutraj se je zbudila zelo zgodaj. Odhitela je v salon in pričela z delom. Prvi je k njej prišel zajček. Hotel je, da mu skodra dlako. Škratka je zajčku z veseljem naredila kodre. Zajček se je zahvalil in odšel domov. Naslednja gostja je bila pravo presenečenje. Škratka ni mogla verjeti svojim očem, da je v salon vstopila škratka Mina. Želela je, da ji frizerka ostriže konice las. Frizerka škratka se je zelo potrudila in ji naredila čudovito frizuro. Preden je Mina odšla domov, je povedala, da je bila tudi ona nekoč frizerka. Škratka frizerka, ji je dovolila, da dela pri njej. Nova frizerka je s seboj prinesla veliko frizerskih pripomočkov in ogromno škatlo lepila. Škratki sta vsem, ki so prišli v salon, skodrali lase. Želeli sta, da bi se jim kodri obdržali dolgo časa, zato sta vsak pramen las premazali z lepilom. Stranke so zelo zadovoljne odhajale iz salona, a vrnila se ni nikoli več nobena.

Larisa Vidič, 3. b

Nekoč je živel nogometaški škrat. Ime mu je bilo Din. Rad je nagajal, zato je nekega  dne v garderobi pomešal hlače. Nogometaši so se  pripravili na tekmo. Oblekli so si drese. Kaj je sedaj to? Videli so, da je Jankov dres oblekel Marko, Markovega Miha, Mihovega pa Tadej. V njih so bili zelo čudni. Nekaterim so bili dresi preveliki, drugim premajhni. Ugotovili so, da jih je nekdo zamenjal. Začeli so se smejati. Takoj so vedeli, da je bil na delu škrat. Poiskali so ga. Škrat je priznal vse lumparije. Celo življenje je tako nagajal.

Gaj Boltar, 3. a

Nekoč je živel škrat Biskvitek. Zaposlen je bil v slaščičarni Rafaelo na Sladkornem vrhu. Delal je v delavnici pri stroju za mešanje sladoleda. Njegova naloga je bila, da v stroj nalije potrebno količino mleka in smetane ter doda različne okuse sladoleda. Ker pa je škrat Biskvitek po naravi zelo nagajiv, so mu tudi pri delu nagajale škratovščine.
Tistega dne je imel nalogo narediti čokoladni sladoled. Ko je v roke hotel vzeti okus čokolade, da ga doda sestavinam, se je domislil: »Zakaj pa ne bi imel danes čokoladni sladoled okus po kavi? Gostom bo to zagotovo všeč.«
Tisti dan so prodali ves čokoladni sladoled z okusom kave, v naslednjih dneh pa nič.

Aminah Miklavc, 3.a

Pred davnimi časi je živel škrat Mikec Makec. Stanoval je globoko v gozdu. Prodajal je jagodno, kakijevo, marelično marmelado. Nihče ni vedel, da živi tako globoko v gozdu, zato je ni nihče kupil. Odpravil se je v mesto. Tam so vsi kupili marmelado. Vsi so mu govorili, da naj pride še kdaj. Mikec je odgovoril, da pride že naslednji dan. Zmanjkalo mu je sestavin. Ni vedel, kaj naj naredi. Izvedel je, da se trgovine odprejo ob 9. uri. Kupil je vse, kar je potreboval. Skuhal je marmelado in meščanom podaril po dva kozarca. Vsi so bili veseli. Preselil se je v očetovo hišo in napisal vabilo:

Dragi prijatelji,
povabljeni ste na zabavo globoko v gozd. Našli me boste pred hišo št. 18, v petek, ob 20.00.

Mikec Makec
Tam so vsi veselo rajali. Ponudil jim je marelično marmelado, pa tudi na glasbo ni pozabil.

Matevž Markič, 3. a

 

 

 

 

 

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost