27.9.2017 se je v Večnamenski dvorani OŠ Kanal odvijala prireditev v sklopu dogodkov tedna evropske kulturne dediščine, poimenovana V neptunovem kraljestvu.

Za uvod je napovedovalec Andraž Hvalica predstavil Neptunov vodnjak. V ozadju so se vrstile fotografije boga voda. V nadaljevanju je gospa ravnateljica Milka Zimic pospremila gledalce v nastop s svojim prepričljivim nagovorom. Mladinski pevski zbor je zapel zgodbo o pericah. V ozadju so se prikazovale fotografije z motivi vode. Zatem sva z Aljažem Gerbcem recitirala, jaz svojo pesem, Aljaž pa pesem sošolke Ane Vidmar. Pevski zbor je zapel še pesem o lepotah naše dežele. Kmalu za tem se je na zaslonu pojavila še projekcija o vodi. Pesem Potoček sta recitirali učenki 4. b razreda Veronika Stegel in Katarina Hvalica, otroci iz vrtca pa so program popestrili z gibalno točko. Vita Šuster iz 4. b razreda je nastopila s svojo avtorsko pesmico Kapljica vode. Nato so zopet nastopili otroci iz vrtca s plesom. Za zabavo sta z zadnjo točko poskrbela mlada harmonikarja, v ozadju pa so se vrstile projekcije mlinov.

Po končani prireditvi so si obiskovalci lahko ogledali razstavo, ki so jo pripravili mentorji likovnih izdelkov in učenci OŠ Kanal.

Larisa Dugar, 8. a

Utrinki

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost