Pri spoznavanju okolja se učimo o čutilih, zato nas je v torek obiskal Vladan, ki je gluhonem. Z njim je prišla tolmačka Natalija, ki je prevajala njegove znake. Vladan je bil zelo prijazen. Učil nas je enoročno abecedo. Zdaj znam pokazati svoje ime. Želim mu, da bi bil še naprej srečen. Na koncu sta se jima Kim in Matija zahvalila v imenu vseh učencev.

Tian Humar Bajt, 3.a

Če bi se mi, ki dobro slišimo, vsaj enkrat postavili v kožo tistih, ki so gluhi, bi občutili, kako se počutijo. Njihovo življenje je drugačno od našega. Do njih se obnašamo prijazno in jim pomagamo, ker rabijo našo pomoč.

Vita Božič, 3. a

Ko sem zagledal Vladana, nisem verjel, da je gluhonem. Ko pa je začel govoriti  z rokami, sem takoj ugotovil, da ne more govoriti. Najprej nisem razumel, kaj je hotel povedati, a je Vladana prevedla tolmačka Natalija. Življenje gluhonemih je zagotovo grozno, a kakor je zgledalo, je Vladan to življenje sprejel tako kot je. Do drugačnih se moramo lepo obnašati, ker so pomoči potrebni.

Timotej Križman, 3.a

Vladan nam je z znaki povedal, da je že pri treh letih odšel v Portorož. Njegovo življenje je bilo čudno in žalostno, ker ni mogel govoriti. Z znaki nam je kazal živali, mi pa smo ugibali, za katero žival gre. Dobili smo pobarvanko in enoročno abecedo. Če bi videla kakšnega invalida, bi mu takoj pomagala.

Zoja Bucik, 3. a

Vladan mi je  bil všeč, ker je bil vesel in prijazen. Pri treh letih je odšel v Portorož. Takrat je bil brez mame in očeta. Bil sem žalosten, ker je gluhonem.

Aleks Romare, 3. a

Vladan nam je govoril, kako se počuti, kako je biti gluh, Natalija pa je prevajala, kar je govoril z rokami. Zvonca ne sliši, zato ima namesto njega svetilko, da zjutraj posveti v njega in ga zbudi.

Val Velušček, 3.a

Vladan nam je pripovedoval o svojem življenju. Bil je zelo prijazen. Učil nas je enoročno abecedo. Na koncu nam je pokazal, kako se reče hvala. Bilo mi je zelo lepo.

Eneja Dugar, 3. a

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost