V sredo, 13.6.2018, smo postali kolesarji. Zbrali smo se na spodnjem parkirišču. Učiteljica Darja nam je povedala, da nas bosta opazovala dva redarja. Po opravljenih vožnjah smo čakali pred šolo na rezultate. Redar nas je pohvalil, a bilo me je vseeno strah. Ko je razglasil, da smo vsi uspešno opravili izpit, sem bila zelo srečna in ponosna nase. Vem, da moram biti s kolesom v prometu zelo previdna.
Kim Dugar, 5. b

Ko smo začeli voziti, sem bil na trnih. Res sem hotel narediti kolesarski izpit, ampak sem vedel, da bo kar težko. Ko smo prvič vozili, sem bil vesel, da sem dobro vozil. Pri zadnjem krogu sem se zamislil. Sem naredil ali ne? Pred šolo smo počakali redarja. Ko je povedal, da smo vsi naredili izpit, sem bil zelo vesel.
Rene Berdon, 5. b

V sredo me je bilo zelo strah. Imeli smo namreč kolesarski izpit. Kolo mi je pripeljal bratranec Aljaž. Tretjo šolsko uro se je začelo. Najprej je bila vaja, nato je šlo zares. Po prvi resni vožnji smo imeli popravno vožnjo, na koncu pa smo vozili v skupinah po pet. Vsi smo opravili izpit. Redar je ustavil promet na glavni cesti, mi pa smo se odpeljali s kolesi na sladoled. Zelo smo bili veseli.
Vita Božič, 5. b

Na koncu smo se razvrstili pred šolo. Tresel sem se od strahu. Ko pa sem slišal, da smo vsi naredili izpit, sem se zelo razveselil.
Taulant Kolgeci, 5. b

Ko sem se zjutraj odpravljal s kolesom, sem bil v strahu, da kolesarskega izpita ne bom naredil. Ker sem bil med zadnjimi po abecedi, me je strah minil. Ko sem bil na vrsti, sem globoko vdihnil in speljal. Vozili smo s spodnjega šolskega parkirišča do tržnice in nazaj. Pred šolo nam je redar povedal, da smo vsi opravili izpit. Bil sem presrečen. Za nagrado smo šli na sladoled.
Jan Pičulin, 5. b

Začeli smo s pripravami na kolesarski izpit. Strah me je bilo, ker je redar tako resno govoril. Zato sem izgubil malo samozavesti. Ko sem začel voziti, sem si rekel: »Ne boj se izpita, ker je isto kot na vajah.« Povrnil sem si samozavest in vozil odlično. Po zaključku sem slišal veselo novico, da smo vsi uspešno opravili.
Jernej Leban, 5. b

Zjutraj sva z očetom pripeljala v šolo kolo. Bilo me je malo strah, ker sem vedel, da vsi sorodniki želijo, da opravim izpit. Ko smo začeli, je izgledal redar zelo strog. Potem pa sem spoznal, da je prijazen. Medtem ko smo se vozili, sem se zelo trudil, še posebej na glavni vožnji. Na koncu smo šli po glavni cesti na sladoled. Kolono je vodila učiteljica Darja Zavec, ki se je tako trudila z nami, da smo vsi znali. Redar pa je ustavil promet. To je bila zelo zanimiva izkušnja.
Tilen Malnič, 5. b

Ko smo prišli do koles, smo si najprej nadeli čelado in odsevne jopiče, nato smo se razvrstili v kolono in se odpeljali. Vožnjo smo začeli pri trgovini Fama. Redarka in učiteljici sta stali pri Fami, redar pa pri gasilskem domu. Zapisovali so si, kako smo vozili. Ko smo vsi zaključili z vožnjo, nam je redar povedal, da smo vsi naredili izpit. Zelo sem bil vesel.
Patrik Cigoj, 5. b

Bila sem v pričakovanju. Sem naredila kolesarski ali ne? Učenci petega razreda smo se zbrali pred šolo in v strahu čakali na redarjev govor. Povedal nam je, da smo bili zelo resni in pridni, zato smo vsi naredili izpit. Bila sem zelo ponosna nase, saj sem vedela, da sem postala prava voznica kolesa.
Nina Petrevčič, 5. b

Kolo mi je v Kanal pripeljal moj sosed Mirko, ki dela v kmetijski trgovini. Zelo sem bil vesel, da sem opravil izpit za kolo. Od učiteljice sem se veliko naučil. Na začetku me je bilo malo strah, da izpita ne bom opravil. A mi je uspelo. Vozil sem zelo dobro.
Tadej Konjedic, 5. b

Ko smo se razvrstili na začetek proge, sem bil zelo nemiren. Ko pa se je vse začelo, ni bilo več tako hudo, saj sem vedel, da sem se dobro naučil in da znam. Najprej smo šli na testno vožnjo, potem pa dva kroga zares. Redar me je dvakrat pohvalil. Enkrat me je popravil, ker sem pozabil pogledati nazaj. Zbrali smo se na parkirišču šole, kjer smo vsi prestrašeni čakali. Ko je redar povedal, da smo vsi naredili, smo se sprostili in se razveselili. Nato smo se s kolesi odpeljali na kepico sladoleda. Zelo smo se nasmejali. Potem smo se vrnili, parkirali kolesa in veseli odšli.
Rad bi se zahvalil tudi učiteljici kolesarskega izpita, ker mi je omogočila opravljanje izpita in ker nas je vse to naučila.
Tian Humar Bajt, 5. b

 

(Skupno 222 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost