V četrtek, 21. 12. 2016, je pouk na OŠ Kanal potekal drugače kot običajno. Učenci OŠ Kanal in višjih razredov OŠ Deskle so postali mali znanstveniki in praktično spoznavali fizikalne zakonitosti narave. Obiskala nas je Hiša eksperimentov iz Ljubljane in na šolo pripeljala svojo poučno Hiško eksperimentov. V večnamenski dvorani smo imeli najprej skupno predstavitev zanimivih fizikalnih preizkusov, nato pa so učenci še sami v učilnicah preverjali svoje znanje naravoslovja, fizike, kemije, matematike … na kar šestdesetih različnih enostavnih, pa tudi zelo zapletenih pripomočkih. Projekt je omogočila občina Kanal ob Soči, ki je delavnice podarila obema osnovnima šolama kot novoletno darilo.

Učenci so bili navdušeni in si tak način učenja želijo še kdaj ponoviti.

Včerajšnji dan je vsem spremenil pogled na stvari. Zdelo se mi je zelo zanimivo poslušati in opazovati ponujene eksperimente v povezavi z vsemi mogočimi stvarmi. Dan nam bo ostal v spominu, predvsem pa v glavi, saj smo se veliko novega naučili. Še posebej mi je bil všeč prikaz, pri katerem je bila v posodi tekočina, ki je privlačila magnet. Ko smo ga premikali, smo ustvarjali vse mogoče oblike znotraj posodice.

Lana Cvetrežnik, 7. a

Zelo zanimivo je bilo. Najbolj mi je bilo zanimivo, ko je učiteljica vzela nagelj in ga potočila v tekoči dušik. Nagelj je zmrznil in se zdrobil na koščke.

Elizabeta Skrt, 7. a

Bila sem navdušena, da je Hiška eksperimentov prišla tudi na našo šolo. Bila sem vesela in upam, da bom spoznavanje eksperimentov še kdaj ponovila. Zelo zanimiva dogodivščina.

Špela Felc, 7. a

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost