V torek, 15.3.2016 je potekal že 26. otroški parlament. Letošnja tema otroškega parlamenta je Pasti mladostništva. Parlament v kanalski občini se je pričel ob 9. uri zjutraj.  Parlamenta smo se udeležili predstavniki sedmega razreda (Janez Makorič, Matija Koren), osmega razreda (Domen Gabrijelčič, Klemen Vogrič) ter devetega razreda (Ana Maver, Eva Trampuš) OŠ Kanal, naša mentorica Suzana Kavčič ter ravnateljica Milka Zimic. Udeleženi so bili tudi učenci OŠ Deskle, in sicer po dva predstavnika iz sedmega, osmega in devetega razreda, njihova mentorica Alenka Pegan Colja  ter njihova ravnateljica Ana Košuta Skok. Seveda pa se nam je pridružil tudi župan Andrej Maffi.

Naša skupščina se je začela s predstavitvijo dnevnega reda. Sledila pa je izvolitev delovnega predsedstva. Izvolili smo Ano Maver za  vodjo parlamenta, Eva  Trampuš je bila izvoljena za zapisnikarja, Domen Medvešček pa je bil član predsedstva.

Po izvolitvi je bila beseda predana Andreju Maffiju ki nam je povedal nekaj prednosti naše občine ter nas  spodbudil, da tudi v prihodnje  ostanemo v njej.

Po končanem govoru pa so sledila poročila dejavnosti na OŠ Deskle, kjer so veliko časa posvetili varni rabi interneta ter družabnim stranem. Imeli so pa tudi dejavnosti  mladinske svetovalnice ter sodelovali s kriznim centrom. Na OŠ Kanal pa smo čas namenili predstavi o pasteh mladostništva, ki je bila zelo zanimiva. Poročali pa smo tudi o varni rabi interneta ter o šolskem parlamentu.

Sledila je že 4. točka dnevnega reda Kje pa tebe čevelj žuli. Na OŠ Deskle so izpostavili čakalnico v Plavah ter fasado telovadnice, mi  smo pa izpostavili cestno razsvetljavo ter grafite, ki kvarijo izgled naše šole. Župan nam je odgovoril, da ima te popravke v občini v planu, da se bodo realizirali v letošnjem letu.

Po tej točki je sledil še en komentar župana na letošnjo temo. Nato sta pa tudi obe ravnateljici komentirali današnjo skupščino.

Ostala pa nam je samo še ena dolžnost, in sicer izvoliti kandidata, ki bo zastopal našo občino na nacionalnem otroškem parlamentu v Ljubljani. Odločili smo se, da bo to nalogo prevzel Domen Medvešček.

Naš parlament se je zaključil. Dobili smo odgovore na naša vprašanja, malce pokramljali z županom ter se veliko novega naučili.

 

Eva Trampuš, 9.a

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost