Maja Kralj je pridna kitaristka iz Kanala ob Soči. Kitaro se uči že sedem let na glasbeni šoli v Novi Gorici pri učiteljici Evi Slokar Šviligoj. Obiskali smo jo pri njej doma in jo zaprosili za pogovor.

Že od malih nog živiš v Kanalu ob Soči. Kako si ta kraj doživljala skozi otroške oči?
Živim v prekrasni družini. Imam mamo in očeta ter sestro Marijo. Kot majhna sem se veliko igrala z njo. Kot otrok sem se najraje igrala zunaj, pomagala babici pri peki in očetu v bližnjem gozdu.

Ali je tvoja učiteljica kitare prijazna?
Da, je zelo strpna in prijazna. Tudi ona se trudi po svojih najboljših močeh. Veliko ur sva presedeli skupaj in se zabavali ob igranju kitare. Postali sva zelo dobri prijateljici.

Kako se začne tvoj dan?
Zbudim se ob 7.15, se oblečem in grem v šolo. Pouk končam ob14.00. Ko pridem domov, me pri babici že čaka kosilo. Po kosilu napišem domačo nalogo, se učim in vadim kitaro. Dvakrat tedensko imam popoldne še pouk kitare. Zvečer gledam televizijo in spat grem ob 22.30. Moj dan je precej pester.

V kateri smeri boš nadaljevala šolanje?
Odločila sem se za ekonomsko srednjo šolo v Novi Gorici, saj se mi zdi ta šola dobra in primerna zame.

Kateri je tvoj najljubši film in pevec/ka?
Nimam najljubšega filma, med najljubšimi pa so mi Harry Potter, Back to the future, Hudič v Emily Rose, Odrasl ,…Tudi najljubšega pevca nimam, med najljubšimi pa so mi Ed Sheeran, Shawn Mendes, skupine RollingStones, Eagles, AC/DC,…

Imaš pred nastopi kaj treme?
Pred nastopi imam zelo veliko tremo. Včasih kar zaledenim in pozabim skladbo.

Kaj je tvoj najljubši konjiček?
Poleg igranja kitare rada tudi pojem in plešem. Pojem največ pesmi, ki imajo spremljavo s kitaro. Zelo rada igram odbojko in košarko. Odbojko sem igrala pet let.

Uresničila se ti je želja, da bi igrala kitaro. Imaš še kakšne neuresničene želje?
Da. Ko sem bila majhna, sem hotela iti na koncert igralcev takrat neke priljubljene serije. Staršem sem »težila« vsak dan, da hočem iti na koncert. Moj oče je tisti dan, ko je bil koncert, že razerviral prost dan, vendar ker jim nisem več »težila«, me niso odpeljali na koncert. Takrat sem bila nanje zelo jezna.

Kdaj si začutila, da želiš igrati kitaro in postati dobra kitaristka?
Ko sem bila majhna, sem najprej hotela igrati flavto, pri sedmih letih pa sem se odločila za kitaro. Kitara me pomirja.

Ali je bilo potrebnega veliko truda, da si prišla do tako dobrega igranja kitare?
Da, veliko sem vadila in se trudila po svojih najboljših močeh. Rada imam ta inštrument, zato sem se ga z veseljem učila igrati.

Marija Kralj, 8. b

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost