Manca Strnad je stara dvanajst let, je učenka 7. razreda OŠ Kanal in odlična plesalka. Na evropskem prvenstvu na Nizozemskem je na tekmovanju v parih dosegla izjemen uspeh, postala evropska podprvakinja.

Kje in kolikokrat tedensko  treniraš? Po koliko ur? Imaš dovolj časa za ostalo?
Treniram v Novi Gorici, trikrat ali večkrat tedensko po dve uri. Včasih je zelo utrudljivo, a s trudom sem dosegla naslov evropske podprvakinje v hip-hopu v mladinski kategoriji. Imam dovolj časa tudi za ostale dejavnosti. Ples mi je vse. Rada se gibam. Pri plesu se dobro počutim, se sprostim.

Kako si se počutila, ko si izvedela, da greste na Nizozemsko? Bi raje šla kam drugam? Si bila prvič na letalu? Kakšen je bil let?
Ko sem izvedela, da gremo na Nizozemsko, se mi je zdelo super. Šla bi tudi kam drugam, a mi je bilo potovanje tja tudi v redu. Najprej smo šli v Benetke na letališče. Ko smo prišli na letalo, me je bilo najprej malo strah, ker sem bila prvič na letalu. Ko smo vzletel i, sem videla , da leteti z letalom ni nič posebnega. Všeč mi je bil razgled.

Ste si ogledali tudi kraje? Kakšen vtis si dobila o Nizozemski?
Nizozemska je zelo ravna. Zelo je pihalo in bilo je mraz. Videli smo veliko koles, ki so značilne za Nizozemsko. Ogledali smo si mesto. Zelo mi je bilo všeč.

Kako je potekalo tekmovanje?
Tekmovanje se je začelo v nedeljo, 11. novembra. Bila sem zelo »živčna«.Tekmovali smo v kulturni dvorani na odru. Najprej smo se ogreli, raztegnili in ponovili koreografijo. Ob 12.20 smo bili na vrsti. Bila sem vznemirjena. Ko sem prišla z odra, sem imela dober občutek. Ko pa sem izvedela, da sem druga, sem bila zelo vesela. To je bil nepopisni trenutek.

Koliko vas je bilo v konkurenci? Katera disciplina ti je najbolj všeč? Ali rada plešeš v skupini?
V konkurenci nas je bilo devet. Tekmovala sem v paru hip-hop. Od vseh disciplin, džez, pum-pum, hip-hop, mi je najbolj všeč prav hip-hop. Rada tekmujem v skupini. Če nas je več, se počutim bolje. Tudi ples v parih mi je zelo všeč.

Kaj pa vrnitev domov?
Let nazaj ni bil več tako prijeten, ker je močno pihalo in se je letalo treslo. A srečno smo se vrnili. Ko smo prišli v Novo Gorico, nam je cela skupina pripravila sprejem.

Bi tako izkušnjo še ponovila?
Vsekakor bi to še ponovila. Bila je čudovita dogodivščina.

Pogovarjala se je Teja Pavšič, 7. a

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost