V torek, 11.10.2016, so naši mavrični škratje, prvošolčki in drugošolčki doživeli prav posebno izkušnjo. Učili so se varne vožnje. V športni dvorani OŠ Kanal sta jim gospodični Rebeka in Mirna pripravili progo, na kateri so stali prometni znaki, semafor ter prehod za pešce.

Rebeka in Mirna prihajata iz bližine Ljubljane. S programom Kolesarčki  poučujeta otroke po celi Sloveniji o cestnih pravilih. Najprej sta jim razkazali progo in povedali nekaj o cestnih pravilih ter prometnih znakih. Malčki so pokazali veliko zanimanja in tudi znanja. Po progi so vozili s štirikolesniki, ki so jih poganjali s pedali. Nekateri so imeli na začetku vožnje malce težav, vendar so že po prvem krogu postali imenitni vozniki.

Po vožnji smo povprašali nekaj učencev o tem, kaj so se naučili in kaj jim je bilo všeč.

Žiga Cristofoli iz drugega razreda nam je odgovoril: »Najbolj mi ji bilo všeč, ko sem vozil hitro.«

Hitrost sicer ni najboljša stvar pri vožnji, ampak nam je všeč, da so malčki uživali.

»Danes sem se naučila, da se ne smemo zaletavati drug v drugega ter spoznala sem prometne znake,« nam je odgovorila Ela Velišček iz 1. b razreda.

Ob koncu so učenci prejeli nagrado. Zaslužili so si potrdilo, da so uspešno naredili kolesarčkov izpit. Kdo ve, mogoče pa bo kdo od njih v prihodnosti  postal dirkač.

Tadeja Brezavšček, 8. a
Jernej Vinazza, 8. a

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost