Dne 21.12.2016 je Osnovno šolo Kanal obiskala Hiša eksperimentov iz Ljubljane. Tu je za en dan ustvarila malo “Hiško eksperimentov” z eksperimenti in dvema dogodivščinama.

Kot vsak dan smo se v šolo odpravili ob osmih. Pred šolo je že čakal avtomobil Hiše eksperimentov. Dve šolski uri so nam popestrili z zanimivimi poskusi in dogodivščino. Na našo šolo so prinesli več kot šestdeset mobilnih eksperimentov, ki smo jih lahko preizkusili! Prvo uro nas je v večnamenski dvorani pričakala dobrodošlica. Drugo uro smo se igrali s poskusi, zadnjo pa smo se vrnili v večnamensko dvorano. Čakala nas je voditeljica, ki je na odru uprizorila plinologijo. To je bila predstava, kjer smo spoznali pline, njihove lastnosti ter zanimivosti. Občinstvo se je najbolj smejalo, ko je voditeljica vdihnila helij iz balona in govorila tako smešno, da smo pokali od smeha.

Po 13.10 so hiško odprli še za starše, da so lahko s svojimi otroki preizkusili vse eksperimente. Hiška eksperimentov je svoja vrata zaprla ob 16.00., od takrat naprej pa je šola spet postala šola, kot je bila včasih.

Jernej Vinazza, 8. a

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost