Bilo je v petek, ko nam je učiteljica povedala, da bomo imeli v ponedeljek glasbeno delavnico. Pričakovali smo klavir, klarinet, mogoče harmoniko ali kakšen drug instrument. Tam, na odru, pa so bile čisto druge reči: buče, glasbilo iz akvarija pokojne ribice in še mnogo drugih. Igrala sta na več glasbil, ki izvirajo iz različnih držav. Največ jih je iz Afrike.

Vita Božič, 4. a

V ponedeljek smo imeli poseben dan, no posebni prvi dve šolski uri. Najbolj zanimivo je bilo, ko sta Samo in Andrej igrala na vsa glasbila, ki sta jih imela razstavljena na odru. Potem sta nam povedala veliko zanimivih stvari o njih. To je bila zame najboljša glasbena delavnica do zdaj.

Jana Gabrijelčič, 4. a

Ko smo prišli v dvorano, je bilo na odru veliko glasbil. Vsi smo bili zelo presenečeni. Še bolj sem bil presenečen, ko sta začela igrati na vsa ta glasbila. Kar nekaj jih je bilo narejenih iz odpadnih materialov. Povedala sta nam, da kače ne slišijo. To mi ni bilo nič mar, ko sta nam povedala, da bomo igrali tudi mi. Izbiral sem glasbilo, dokler nisem našel piščalke. Bila je čudovita. Med igranjem po njunih navodilih je bilo prijetno, pa tudi smešno. Potem je sošolec Matija šel na oder in se pokazal kot dirigent. Za prvič je bil zelo dober. Drugo uro smo v delavnicah izdelovali piščalke iz slamic. Ko smo jih preizkušali, smo tako glasno piskali, da se nismo mogli pogovarjati.

Potem smo prišli v razred. Piščalke smo morali pospraviti v torbe. Veselja je bilo konec.

Kevin Pavlin, 4. a

Ta delavnica mi je pokazala, da lahko iz najbolj preprostih materialov narediš odlična glasbila. Ko sem prišel v dvorano, sem opazoval, kaj vse je bilo na odru. Začela se je predstava. Samo in Andrej sta začela igrati na različna glasbila. Potem sta nas polovico povabila na oder, druga polovica pa je ostala na tribuni. Imeli smo možnost zaigrati na izbrana glasbila. Potem sta se skupini zamenjali. Na koncu smo izdelali piščalko iz slamice.

Jernej Leban, 4. a

Utrinki

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost