Obiskal nas je glasbenik, ki nam je predstavil glasbeno kuhinjo. Za začetek nam je pripravil glasbeni napitek za dober apetit. Bilo je čudovito, da lahko igramo na vsakdanje pripomočke iz kuhinje. Na koncu smo izdelali svoje glasbilo, imenovano žabji kraki. Zelo sem se zabaval in veliko naučil.

Matija Perše, 3. a

Včeraj smo imeli glasbeno mladino, kjer smo videli in slišali, kako se lahko ustvarja glasbo s kuhinjskimi pripomočki. Tudi mi smo poskusili. Izdelali smo glasbilo žabico. Za to smo potrebovali tulec, leseno palčko, laks, smolo in folijo. Najprej smo tulec zbrusili in  nanj prilepili folijo, v katero smo zvrtali luknjico. Skozi luknjico smo napeljali laks in nanj privezali palčko, ki je bila na enem koncu premazana s smolo. Palčko smo vrteli in ustvarili zvok. Rega, rega, kvak.

Vita Božič, 3. a

Glasbenik nam je pokazal in predstavil kuhinjske instrumente – lonce, krožnike, skodelice. Všeč mi je bilo, ker smo jih tudi mi lahko preizkusili. Bilo je zelo zanimivo in res smo se zabavali. Na koncu smo tudi sami izdelali instrument.

Tian Humar Bajt, 3.a

Obiskal nas je gospod, ki nam je predstavil glasbeno kuhinjo. Pokazal nam je različne trike. Skupaj smo kuhali in ustvarjali glasbo. Bilo mi je zelo všeč.

Jan Pičulin, 3. a

Kuhali smo predjed, glavno jed in sladico ter tako s kuhinjskimi pripomočki igrali glasbo. Izdelali smo žabje krake. Bilo mi je zelo všeč, ko so žabice regljale.

Tilen Malnič, 3. a

Glasbena kuhinja mi je bila zelo všeč. Žabico sem pokazal staršem. Bili so zelo veseli. Rekel sem, da ragljico lahko uporabimo za mušje dirke.

Timotej Križman, 3. a

(Skupno 206 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost