Male sive celice je tekmovanje, na katerem tekmujejo učenci sedmega razreda. Vprašanja se nanašajo na različna področja – šport, kulturo, znanost, umetnost …

Nekateri smo se zato vpisali v krožek in mentorica Irena Hočevar Križnič je izbrala dve skupini, ki sta šli na regijsko tekmovanje v Koper.

Našo skupino smo sestavljali Domen, Klemen in jaz, drugo pa Manca, Tinkara in Lucija. V Kopru smo si najprej ogledali šolo, nato pa smo pisali test. Zame je bil skorajda enostaven. Nato so sledili rezultati, ki so razkrili, katerih osem ekip bo izmed okrog petdesetih sodelovalo v slušnem delu. Osmi so bili tekmovalci z Mosta na Soči, sedmi iz Prad, šesti iz Hrvatinov, peti iz Deskel, četrti z OŠ Frana Erjavca iz Nove Gorice, tretji smo bili mi, drugi so bili tekmovalci iz Solkana, prvo mesto pa je zasedla ekipa iz OŠ Šturje. Mi smo se v slušnem delu pomerili s Hrvatini. Bilo je napeto. Zmagali smo in to je pomenilo, da gremo v RTV studio v Ljubljano. Bili smo veseli in presenečeni. 17. 9. je bil za nas srečen dan.

13. 1. 2015 smo tako šli na snemanje v Ljubljano. Pred tem so navijači, naši sošolci, naredili plakate. V studio smo prišli ob 9.30. Srečali smo se z nasprotno ekipo – OŠ Križevci iz Prlekije. Njihovo ekipo so sestavljali trije fantje, torej sem bila med tekmovalci edina punca. Nas, tekmovalce, je uredila prijazna maskerka. Šli smo v garderobe, kjer nas je pozdravil voditelj Malih sivih celic Pavle Ravnohrib. Odpeljali so nas v studio. Malo me je bilo strah, a ko sem spoznala, da so snemalci in drugi prijazni, sem postala bolj sproščena. Pred začetkom snemanja so se navijači posedli na tribune, mi pa za mize. Prva igra, pri kateri enega odgovora nismo povedali pravilno, je bila „Drži, ne drži“. Zaostali smo za štiri točke. Pri drugi igri  „Izberi tematiko“ smo se nasprotnikom že bolj približali, saj so imeli samo še eno točko več. Pri naslednji „Od pet proti nič“smo bili najmanj uspešni. V zadnjem delu kviza je bilo najbolj napeto. Žal smo izgubili. Bili smo malo razočarani. Na koncu nas je učiteljica druge šole „sliknila“, kot je sama rekla v njihovem narečju.

Dan v Ljubljani je bil imeniten, zabaven ter poučen. Za nas je glavno to, da smo na tekmovanju sodelovali, bili v RTV studiu in nastopali na televiziji.

 

Andreja Seljak, 7. a, OŠ Kanal

Oddajo, v kateri nastopa ekipa OŠ Kanal, si lahko ogledate v soboto, 31. 1. 2015, ob 9.20 na prvem programu slovenske televizije.

Galerija slik

 

 

 

 

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost