Moj dedek si je sam naredil kajak dvojec.
Ko je imel petnajst let, je bilo v Mirnu še lesarsko podjetje Mizar. Dedek je odšel v to podjetje po les za kajak. Najprej je iz desk naredil dno, nato je šel v gozd po primeren les za rebra. Dokončal je dno in stranice. Potem je segrel katran in z njim premazal ves čoln, da ne bi prepuščal vode. Kajak je prekril s platnom, da voda med vožnjo po brzicah ne bi pljuskala vanj. Ko je kajak dokončal, se je z očetom vozil po reki Vipavi in lovil ribe, ker sam še ni imel dovoljenja.
Bil je eden redkih, ki je imel čoln, kajti čolni so bili predragi, da bi si ga vsi lahko privoščili. Čez dve leti, ko je bila poplava, mu ga je Vipava odnesla.

Jernej Leban, 5. b

Z DEDKOM

Z dedkom sva velika prijatelja. Velikokrat z njim kolesarim.
Ko sem imel šest let, me je peljal v Komendo na kmetijski sejem. Splezal sem na vsak traktor. Najbolj mi je bil všeč rdeč in ves čas sem ga gledal. To je bil Massey Ferguson. Vrtel sem se na sedežu in poskušal uporabljati menjalnik. Dedek me je slikal na vsakem traktorju. Razmišljal sem, da si bom kupil velikega, ko bom odrasel.
Traktorji so mi bili tako všeč, da sem ves čas sanjal, da bi enega narisal. In ko sva prišla domov, sem narisal svoj prvi traktor.

Tadej Konjedic, 5. b

V GOZDU Z NONOTOM

Lansko poletje sem šla z nonotom v gozd. Seveda sva šla v mraku, zato sem kasneje videla veliko zvezdnih utrinkov.
Ob robu gozda sva najprej opazila dve lisički. Ko sva prišla do jezerca, sva slišala regljanje žab. Skozi nočni daljnogled sva opazila srno. Nono je ni ustrelil. Seveda, saj z njim nisem šla na lov. Povedal mi je, da me je peljal v gozd zato, da bi se malo družila, ker ima vedno veliko dela na kmetiji in zame nima časa. Mnogo zanimivega mi je povedal. Z zanimanjem sem ga poslušala, kako veliko ve o živalih. Zame je bila to lepa dogodivščina.
Ko sva se vračala, sva na pašniku zagledala naše krave. Domov sva prišla pozno, zato sem tisti večer prespala kar pri nonotu in noni.

Nina Petrevčič, 5. b

 

 

 

 

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost