Izdelka iz 5. a razreda

Izdelava zmaja

Oče mi je priskrbel poseben, tanek papir. Izrezala sem zmaja in nanj nalepila leseni letvici v obliki križa. Nato sem na zmaja nalepila še preostale letvice. Potem sem zavezala vrvico. Na koncu sem ga porisala s flomastri. Komaj čakam, da bo zapihal močan veter, da ga bom spuščala.

Johana Žnidarčič, 5. a

 

 

Namesto torbice sem sestrici sešila okrasno blazino.

Aminah Miklavc, 5. a

Metulji iz 4. a – pouk na daljavo pri LUM

Metulji, 4. b

Svit Križman

Maj Levpušček

Zala Velišček

Maj Karnel Burgar

Lea Jakopič

Jernej Kralj

Zvoki kabrce na mednarodnem likovnem natečaju

Z učenci v oddelku podaljšanega bivanja smo se odločili, da bomo sodelovali na mednarodnem likovnem natečaju »Raziskujemo senzoriko« 2020, na temo: ZVOKI TRADICIJE.

V kombinirani tehniki smo upodobili igranje na kabrco. Gre za starodavno trikotno glineno piščal. Piščal so staroverci uporabljali v času obredov, ob premišljevanju.

Mentorica: Tanja Močnik

         

Ela Krpan, OPB 3                                Ela Šuligoj, OPB 3                          Eva Vnučec Sampl, OPB 3

 

      

Nika Mugerli, OPB 3                                   Neja Levpušček, OPB 3

Dan kreativnosti v Goriških brdih

V petek, 15. 11. 2019, se je 26 učencev od 1. do 6. razreda odpravilo z avtobusom proti bližnjim Goriškim brdom na DAN KREATIVNOSTI. Spremljali sta nas učiteljici Barbara Kožlin in Nadja Pliberšek. V kraju Medana so nas pričakali organizatorji društvo INTINITI in NIKAYA. Briške žene so nam pripravile kuharsko delavnico, kjer smo pripravili njoke z marmelado, piškote, kruh, jabolčni štrudel in testenine. Seveda smo vse pripravljeno tudi pojedli. Sledila je plesna delavnica z Urško Merljak, kjer smo se učili čuječnosti. Nazadnje pa smo likovno ustvarjali z naravnimi materiali in se istočasno učili družinskih vrednot. Ob 19h smo vse skupaj zaključili in se zadovoljni odpravili proti domu.

 

     

Opis prireditve “Balkoni našega kraja”

V četrtek, 10. 10. 2019, ob 18h je v šoli potekala prireditev Balkoni mojega kraja. Najprej je učiteljica Barbara Kožlin napovedala, kaj se bo dogajalo. V treh učilnicah smo odigrali vsaka skupina svoj kamišibaj. Zgodbo z naslovom Le nes, Le nes so poleg mene predstavljali še Aminah Miklavc, Lana Ferlinc Fikfak in Vita Božič. Samostojno je nastopila Ana Hvalica z zgodbo Čolnar in črni žrebec. Nastopile so tudi Loris Sofia Vidič, Alina Velušček, Ines Ivanovska ter Nika Tinta z Zgodbo o starem Kanalu. Po nastopih smo si odšli ogledat še razstavo slik v zgornji avli.

Kim Dugar, 7. a

zakljucek_1

Prispevki iz preteklih let

Bil sem legionar

Bil sem del rimske vojske. Imel  sem oklep, obut sem bil v sandale- rimljanke, na glavi pa sem imel čelado. Boril sem se z mečem, sulico in bodalom. To je bila naša oprema, ki je tehtala približno 30 kg.
Osvojili smo veliko ozemlja, nazadnje Španijo. Po bitki smo zgradili tabor, kjer smo se urili v mečevanju. V času miru smo gradili ceste, ob njih pa smo postavljali miljnike. Kmalu za nami so prišli trgovci in gradbeniki in nastalo je mesto. Bil sem izbran za najboljšega in neustrašnega legionarja v naši legiji. Ali si predstavljate, kakšna čast je to? Čez nekaj let pa so nas napadli Kelti. Naša vojska je bila oslabljena in Kelti so napadali z vseh strani. Le s težavo smo jih premagali. To je bila moja zadnja bitka.

Matija Vidmar, 5. a

 

Novoletna ustvarjalnica

Veselili sva se, ko je napočil čas za ustvarjalnico. Mami sta naju peljali v šolo.
Učiteljice so nas povabile v učilnico. Pokazale so material in povedale, kaj bomo počeli. Začeli smo z izdelavo snežnega kozarca. Delali smo v dvojicah ali v manjših skupinah. Odločili sva se, da bova izdelali snežaka iz stiropora in blaga. Za smrečici sva uporabili kar storža, ki sva ju okrasili z bleščicami. Manjša vejica pa je predstavljala drevo. Vse to sva zapičili v stiropor in dali v velik steklen kozarec, ki smo ga napolnili s kroglicami stiropora. Izgledalo je, kot da je v kozarcu sneg. Vsi smo bili navdušeni, saj nam je uspelo v kozarcih prikazati bleščečo, belo zimo. Učiteljica nam je povedala, da bodo naši izdelki krasili učilnice. Potem smo izdelovali snežinke, ki smo jih namazali z lepilom ter potresli s srebrnimi bleščicami. Na ustvarjalnici nama je bilo zelo všeč.

Mei Šuligoj in Larisa Vidič, 3. b

Likovni natečaj “Popestrimo naš jedilnik”

Na naši šoli je potekal likovni natečaj z naslovom Popestrimo naš jedilnik. Učence smo povabili, da s svojimi likovnimi izdelki popestrijo izgled šolskega jedilnika.

Avtorji izbranih del:
Petra Pičulin, 1. b
Nika Lango, 3. a
Ana Trampuš, 3. r POŠ Kal
Nik Zajec, 5. a
Andraž Hvalica, 7. b
Ana Vidmar, 7. b
Karin Bavdaž, 8. a

(Skupno 540 obiskov, današnjih obiskov 1)