Izdelka iz 5. a razreda

Izdelava zmaja

Oče mi je priskrbel poseben, tanek papir. Izrezala sem zmaja in nanj nalepila leseni letvici v obliki križa. Nato sem na zmaja nalepila še preostale letvice. Potem sem zavezala vrvico. Na koncu sem ga porisala s flomastri. Komaj čakam, da bo zapihal močan veter, da ga bom spuščala.

Johana Žnidarčič, 5. a

 

 

Namesto torbice sem sestrici sešila okrasno blazino.

Aminah Miklavc, 5. a

zakljucek_1

Prispevki iz preteklih let

Bil sem legionar

Bil sem del rimske vojske. Imel  sem oklep, obut sem bil v sandale- rimljanke, na glavi pa sem imel čelado. Boril sem se z mečem, sulico in bodalom. To je bila naša oprema, ki je tehtala približno 30 kg.
Osvojili smo veliko ozemlja, nazadnje Španijo. Po bitki smo zgradili tabor, kjer smo se urili v mečevanju. V času miru smo gradili ceste, ob njih pa smo postavljali miljnike. Kmalu za nami so prišli trgovci in gradbeniki in nastalo je mesto. Bil sem izbran za najboljšega in neustrašnega legionarja v naši legiji. Ali si predstavljate, kakšna čast je to? Čez nekaj let pa so nas napadli Kelti. Naša vojska je bila oslabljena in Kelti so napadali z vseh strani. Le s težavo smo jih premagali. To je bila moja zadnja bitka.

Matija Vidmar, 5. a

 

Novoletna ustvarjalnica

Veselili sva se, ko je napočil čas za ustvarjalnico. Mami sta naju peljali v šolo.
Učiteljice so nas povabile v učilnico. Pokazale so material in povedale, kaj bomo počeli. Začeli smo z izdelavo snežnega kozarca. Delali smo v dvojicah ali v manjših skupinah. Odločili sva se, da bova izdelali snežaka iz stiropora in blaga. Za smrečici sva uporabili kar storža, ki sva ju okrasili z bleščicami. Manjša vejica pa je predstavljala drevo. Vse to sva zapičili v stiropor in dali v velik steklen kozarec, ki smo ga napolnili s kroglicami stiropora. Izgledalo je, kot da je v kozarcu sneg. Vsi smo bili navdušeni, saj nam je uspelo v kozarcih prikazati bleščečo, belo zimo. Učiteljica nam je povedala, da bodo naši izdelki krasili učilnice. Potem smo izdelovali snežinke, ki smo jih namazali z lepilom ter potresli s srebrnimi bleščicami. Na ustvarjalnici nama je bilo zelo všeč.

Mei Šuligoj in Larisa Vidič, 3. b

Likovni natečaj “Popestrimo naš jedilnik”

Na naši šoli je potekal likovni natečaj z naslovom Popestrimo naš jedilnik. Učence smo povabili, da s svojimi likovnimi izdelki popestrijo izgled šolskega jedilnika.

Avtorji izbranih del:
Petra Pičulin, 1. b
Nika Lango, 3. a
Ana Trampuš, 3. r POŠ Kal
Nik Zajec, 5. a
Andraž Hvalica, 7. b
Ana Vidmar, 7. b
Karin Bavdaž, 8. a

(Skupno 741 obiskov, današnjih obiskov 2)